Metalac protiv Bačke traži put ka vrhu, Smederevo za prvi bod u Kragujevcu

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.08.19. | 11:40

Utakmica u gradu na Lepenici proglašena mečom visokog rizika

Ne tako davno, susret između Radničkog 1923 i Smedereva bio je derbi susret Superlige. Međutim, Kragujevčani i Smederevci su u poslednjih par godina doživeli veliki sunovrat, a drugi su čak završili i u trećem rangu takmičenja. Sve polako dolazi na svoje mesto - klub iz grada sa Lepenice se u potpunosti stabilizovao, dok je pred sutrašnjim gostima još uvek dug put, ali idu u pravom smeru.

Forma Radničkog i Smedereva na startu prvenstva ipak nije na tako zavidnom nivou, pa je klub sa „Čika Dače“ došao do svega četiri od maksimalnih 12 bodova, dok će gosti pokušati da dođu do prvih bodova na ovom veoma teškom gostovanju. Odgovornost za nešto slabije rezultate na početku sezone u redovima plavo-belih preuzeo je trener Nikola Puača, koji je nakon poraza od OFK Bačke podneo ostavku. Na čelo tima je seo Nebojša Vučićević, koji je jedan deo karijere proveo vodeći i Radnički 1923.

Izabrane vesti

Pomoćni trener Kragujevčana, Darko Milisavljević, ističe da će bez obzira na lošu formu Smedereva, njegova ekipa imati izuzetno težak posao.
„Biće teška utakmica iz više razloga. Pre svega, susreti Radničkog i Smedereva tradicionalno nose epitet derbija na više polja. Znamo da su Smederevci u rezultatskoj krizi koja je dovela i do promene trenera. Sa druge strane, mi smo osvojenim bodom u Bačkoj Palanci, na jedan izuzetan način, uspeli da se izgidnemo iznad trenutne situacije. Ukoliko u subotu igrači ponove pristup obavezama kao iz utakmice sa Bačkom, sigurno da možemo da očekujemo povoljan rezultat“, ističe pomoćnik Dejana Nikolića na klupi Đavola.

Ekipa Radničkog 1923 i dalje ima određenih problema sa povređenim igračima. Ipak, treba očekivati da Slađan Mijatović konačno upiše prve minute u dresu kragujevačkog kluba.
„Izvukli smo bod na gostovanju Bačkoj, koji nam dosta znači. Daćemo sve od sebe da pred svojim navijačima zabeležimo novu pobedu. Pozvao bih publiku da u što većem broju ispuni tribine našeg stadiona i pruži nam podršku u ovom izuzetno važnom susretu“, podvukao je Mijatović.

Zanimljivo, utakmica između Radničkog 1923 i Smedereva proglašena je mečom visokog rizika prema proceni Fudbalskog saveza Srbije i organa reda.

Veoma interesantno moglo bi da bude i u Gornjem Milanovcu gde nas očekuje susret između domaćeg Metalca i OFK Bačke. „Šerposi“ u susret protiv prošlogodišnjeg Superligaša ulaze pojačani Markom Zoćevićem, dugogodišnjim fudbalerom Borca, Vojvodine i Voždovca. Istovremeno, raskinut je i ugovor sa Stefanom Vukadinom koji je u dresu Plavih upisao 41 nastup uz dva pogotka.

U prethodnom kolu, Metalac je odneo veliku pobedu na gostovanju u Vranju protiv Dinama kada je Katanić uspeo da dođe i do het-trika. Isti fudbaler mogao bi golgetersku seriju da nastavi i na domaćem terenu. Ali Bačka neće biti mačiji kašalj i čak se nalazi koje mesto iznad Milanovčana na tabeli.

Kolo će biti otvoreno već večeras, kada na teren budu istrčali Kolubara i Novi Pazar. I jedni i drugi su zahvaljujući „pomilovanju“ Fudbalskog saveza Srbije, a zbog toga što neki od prošlogodišnjih učesnika Prve lige Srbije nisu mogli da garantuju učešće, dobili priliku da se takmiče u ovom rangu. Za sada su to poverenje uspeli da opravdaju, pošto se večerašnji gosti nalaze tačno u sredini tabele sa četiri boda, dok Pazar čak ističe kandidaturu za povratak u Superligu.

Na jugozapadu Srbije uveliko se radi na dovođenju igrača, a kao bomba je sinoć odjeknula vest da se u tim vratio Enver Alivodić, nekadašnji fudbaler ovog kluba. Nema sumnje da će to biti veliko pojačanje za Pazarce u nastojanju da se vrate među najbolje. A deluje da to nije kraj, pošto se najavljuje dolazak još bar dva kvalitetna pojačanja.

Trener Novog Pazara, Slavko Matić, očekuje veliku podršku navijača čak i u Lazarevcu, te se nada novim bodovima.
„Kolubara ima dobre igrače, ali ne volim da ih izdvajam. Obećavam našim navijačima koje očekujem na tribinama, jer je termin veoma atraktivan, da ćemo dati sve od sebe. Voleo bih da nastavimo sa dobrim rezultatima“, istakao je Matić.

Što se ostalih utakmica tiče, tri će se igrati na teritoriji glavnog grada. Valja istaći duel na Vračaru na kojem će Sinđelić pokušati da zaustavi lidera na tabeli, Dinamo iz Vranja. Žarkovo će voditi rovovsku bitku sa Radničkim iz Pirota, a u predgrađu, u Dobanovcima, Budućnost će odmeriti snage sa novajlijom, ekipom Grafičara.

Trajal iz Kruševca će želeti da nastavi seriju dobrih rezultata protiv Zemuna na domaćem terenu, dok će Zlatibor i Kabel na planinskoj lepotici odigrati, u najavi, veoma interesantan meč.

PRVA LIGA SRBIJE - 5. KOLO

Petak
20.00: (2,15) Kolubara (3,15) Novi Pazar (3,35)

Subota
17.00: (1,45) Radnički 1923 (4,00) Smederevo (7,00)
17.00: (2,80) Sinđelić (2,95) Dinamo Vranje (2,60)
20.00: (1,75) Metalac (3,35) OFK Bačka (4,70)
20.00: (2,25) Trajal (2,95) Zemun (3,35)

Nedelja
17.00: (1,70) Žarkovo (3,40) Radnički Pirot (5,00)
17.00: (2,00) Zlatibor Čajetina (3,15) Kabel Novi Sad (3,80)

Ponedeljak
17.00: (2,25) Budućnost Dobanovci (2,95) Grafičar (3,35)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: 
Shutterstock / Mozzart Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara