Mesinjo ostavio PSŽ i Siti po strani: Navijam za Barselonu, voleo bih da igram tamo

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 13:09

Mladi Brazilac namignuo Kataloncima

Brazil je nepresušan izvor talentovanih fudbalera, a najnoviji biseri koje su kupili Evropljani su Endrik (Real Madrid, 35.000.000 evra fiksno i 25.000.000 kroz bonuse) i Vitor Roke (Barselona, 30.000.000 fiksno, 31.000.000 kroz bonuse). Sledeća velika nada tamošnjeg fudbala, pre svih Palmeirasa iz kog je i nekoliko meseca stariji Endrik, je Estevao Vilian Almeida de Oliveira Gonsalveš. Poznatiji kao Mesinjo, zbog stila igra kojim podseća na slavnog Argentinca.

Pari Sen Žermen je za 16-godišnjaka iz Sao Paula, rođenog 24. aprila 2007, već ponudio 50.000.000 evra, želi ga i Mančester Siti, ali mladi fudbaler je u intervjuu za Mundo Deportivo otkrio da bi on najradije u - Barselonu.

Izabrane vesti

"Gledam skoro svaku Barsinu utakmicu. Navijač sam tog kluba. Divim se fudbalerima koji igraju tamo i nadam se da ću jednog i dana i ja tako", izjavio je Estevao za katalonski list, čiji novinari su mu bili u poseti.

Mogla bi, dakle, Barselona u budućnosti da ima napadački tandem iz Brazila. Vitor Roke stiže možda već ove zime.

"Bio sam mnogo srećan kada sam video da će preći u Barselonu. Nas dvojica smo dobri drugari, odlično se slažemo. Već smo igrali zajedno, a ko zna, možda to bude i jednog dana u Barseloni", voleo bi Mesinjo.

Na desnom krilu Katalonaca trenutno je još jedan tinejdžer - Lamin Džamal.

"Da, naravno da znam to. On je veoma talentovan fudbaler, gledao sam ga u nekoliko utakmica. Možda nekada zaigramo zajedno", još jednom je mladi Brazilac "namignuo" Kataloncima da krenu u realizaciju njegovo transfera.

Ako i bude dolazi u Barselonu, Estevao će verovatno još neko vreme ostati u Palmeirasu, gde čeka na debi za prvi tim. Dosad je igrao samo za selekciju igrača do 20 godina, a član je i kadetske reprezentacije Brazila sa kojom će sredinom novembra igrati na Svetskom prvenstvu u Indoneziji.

Inače, kada je u aprilu ove godine napunio 16 godina Mesinjo je potpisao novi ugovor sa Palmeirasom, po kojem je otkupna klauzula čak 60.000.000 evra.


tagovi

EstevaoBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara