Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesimanija na Soldžer fildu, svi žele da vide magičnog Gaučosa

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 23:04

Svetski šampion Argentina igra noćas (01.00) u Čikagu prvi pripremni meč pred Kopa Amerika

Šampion sveta Argentina priprema se za Kopa Amerike koje kreće 20. juna. Prvu pripremnu utakmicu Lionel Mesi i drugovi igraće noćas (01.00) protiv Ekvadora u Čikagu. Kultni stadion NFL tima Bersa, Soldžer fild, biće sigurno ispunjen do poslednjeg mesta.

Selektor Lionel Skaloni najavio je da će da “promeša” tim, ali se očekuje jak sastav Gaučosa, verovatno od starta sa Lionelom Mesijem. Omaleni virtuoz za godinu dana u SAD-u zaludeo je i poklonike okrugle lopte (ne jajaste koji Jenkiji više vole). Svuda gde igra Mesi, traži se karta više. Tako će biti i u Ilinoisu gde se očekuje više od 60.000 gledalaca.

Izabrane vesti

Nemam tim na stolu. Moram da procenim. Tražili smo šest izmena, ali verovatno neće biti toliko. Mesi će igrati, sad da li celu utakmicu, 30 ili 60 minuta, ostaje da vidimo”, rekao je Skaloni pred prvi pripremni meč svetskog šampiona pre prvenstvo Južne Amerike koje se igra u Sjedinjenim Američkim Država.

Argentina je i vladar kontinenta, posle titule u Brazilu pre tri godine. Tada je u finalu pao Selesao sa 1:0.

Ako Mesi krene od starta, partneri u napadu biće mu Hulijan Alvarez i Anhel di Marija. To je trio koji je izneo Mundijal u Kataru pre manje od dve godine. Ako as Intera iz Majamije počne s klupe, onda će u startnoj postavi da igra napadač Intera, šampiona Italije, Lautaro Martinez.

01.00: (1,55) Argentina (3,90) Ekvador (6,75)

Skaloni i dalje više veruje Alvarezu nego Martinezu, iako je igrač Mančester Sitija imao slabiju sezonu, uglavnom je bio rezerva kod Pepa Gvardiole u taboru Građana. Hulijan je bio jedan od glavnih igrača, uz Mesija, na putu do svetske krune u Kataru, iako je taj šampionat u špicu počeo Lautaro.

Sjajni igrači su nosili dres s brojem devet u Argentini kao Batistuta i Krespo. Ta pozicija privlaču pažnju. Mogu da navedem mnogo mesta u timu gde postoje dileme ko će da bude u startnoj postavi, Taljafiko-Akunja, Montijel-Molina, Enco Fernandez-Lo Selso, De Paul-Palasios, Paredes-Makalister”, rekao je selektora Gaučosa o borbi za “devetku" svetskog šampiona.

EUROFORIJA JE POČELA! OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

Argentinci su ove godine igrali samo dva utakmice i to prijateljske u martu. Savladani su prvo El Salvador sa 3:0, a onda i Kostarika sa 3:1. Ekvador je pre dva i po mesca poražen od Italije (0:2). Ener Valensija, nekada najbolji strelac šampionata Turske u dresu Fenerbahčea, sada igrač brazilskog Internasionala, prva je zvezda selekcije.

Gaučosi su prošle godine u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine pobedili teškom mukom Ekvadorce sa 1:0 na Monumentalu u Buenos Ajresu, a mrežu gostiju je otključao Lionel Mesi u 78. minutu. Argentinci nisu poraženi od narednog rivala devet godina.


tagovi

Južna AmerikaLionel Mesifudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentinereprezentacija Ekvadora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara