Lionel Mesi (©reuters)
Lionel Mesi (©reuters)

MESIMANIJA: Gotovo je, promocija u sredu! Florentino Perez optužen da je umešao prste, u Parizu ludnica

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.08.21. | 11:55

A Đoan Laporta se brčka na Ibici

Gotovo je, gotovo, gotovo! Kako javlja uticajni francuski list L'Ekip, Lionel Mesi i Pari Sen Žermen postigli su totalni dogovor oko transfera koji će biti ozvaničen u sredu! Mesi u Pariz stiže avionom tokom dana, najverovatnije oko 15 časova po srednjoevropskom vremenu, posle čega će odmah otići na lekarske preglede, što ceo posao dovodi korak bliže potpunoj realizaciji.

U Parizu je uveliko ludnica, ispred privatnog aerodroma gde treba da sleti Mesi još od nedelje nalazi se nekoliko hiljada pristalica PSŽ koji nestrpljivo iščekuju dolazak najvećeg pojačanja u klupskoj istoriji! Slična je situacija i ispred stadiona Park prinčeva, gde su brojne pristalice pariskog giganta već zauzeli svoje pozicije s namerom da dočekaju argentinskog maestra. A najavljuje se da će uskoro broj ljudi na lokacijama širom Pariza samo rasti!

Izabrane vesti

Nedelja, 20.00: (1,78) Barselona (3,60) Sosijedad (4,70)

Kako tvrdi L'Ekip, Mesi će sa Pari Sen Žermenom da potpiše ugovor na dve godine, uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu. Ali se delimično menja iznos milionskih suma koje treba da legnu na Mesijev račun. Fiksni deo plate biće 25.000.000 evra NETO bez bonusa, dok će sa bonusima ići na 35.000.000 evra. Za potpis ga i dalje čeka vrtoglavih 30.000.000 evropskih novčanica.

Pred zoru fudbalskim svetom glasno je odjeknula vest da je Barselona u poslednji čas poslala Mesiju poslednju ponudu za produžetak saradnje, što su ugledni mediji u Španiji i Argentini ubrzo demantovali. Nije u tom momentu Mesi još prihvatio ono što mu je PSŽ stavio na sto, ali su pregovori i dalje bili aktivni jer su njegov otac Horhe i zaduženi advokati pregledali sve papire. Navodno, najvažnija tačka završne faze pregovora bila je stavka "marketinška prava", odnosno raspodela novca od prodaje svega što ima Mesijev lik, ime, prezime i žig. Ali ubrzo je i ta prepreka savladana, dve strane su zadovoljno okončale razgovore i sada se bukvalno samo očekuje da Argentinac stigne na novu adresu i započne novo fudbalsko poglavlje. Kako stvari stoje, neće imati mira u Parizu, jer su navijači PSŽ poludeli od sreće posle saznanja da im dolazi verovatno najbolji fudbaler svih vremena. I ludilo postaje sve veće, iz sata u sat... Mesimanija polako dostiže svoj vrhunac!

Dok u Parizu euforično slave Mesijev transfer, u Španiji i dalje traje unakrsna paljba optužbi. Nekadašnji član komisije zadužen za ambiciozni projekat Espai Barsa Đaume Ljopis optužio je prvog čoveka La Lige Havijera Tebasa da je “direktan krivac za Mesijev odlazak“ zajedno s prvim čovekom Barselone Đoanom Laportom. Koji, dok u klubu i oko njega sve gori u jeku istorijske, možda i najveće prekretnice, od juče se odmara i brčka na Ibici.

Otrovne strelice usmerene su i ka prvom čoveku Real Madrida Florentinu Perezu uz reči da mu Mesijev prelazak u PSŽ “direktno odgovara zbog mogućnosti da dovede Kilijana Mbapea“. Ljopis je takođe poručio da su Perez i Tebas zajedno “prevarili“ Laportu tako što su ga nagovorili zajedno sa novim generalnim direktorom Barse Feranom Reverterom da ne potpiše pristanak da se udeo La Lige proda investicionom fondu CVC. Reverter je navodno zapretio Laporti da će momentalno da podnese ostavku ako Laporta potpiše pristanak, a da iza svega toga stoji Florentino Perez koji je i dalje glavni zagovornik ideje o stvaranju fudbalske Superlige.

“Reverter i Perez su ubedili Laportu da otpusti Mesija i ne potpiše dolazak CVC. Laporta će ostati upamćen kao čovek koji je oterao Mesija iz Barselone”, kaže Ljopis i navodi da “jedva čeka da čuje Laportinu stranu priče“, dok mu je Havijer Tebas na društvenim mrežama odgovorio:

”Stvari postaju jasnije. Barselona je ostala bez Mesija, bez 270.000.000 evra, bez plana... Ko uopšte kontroliše Barselonu”, pita se prvi čovek La Lige.

Dok se u Španiji ne smiruju strasti, u susednoj Francuskoj se govori o daleko vedrijim temama. Ističe se da je Mesi već uljudno odbio da uzme Nejmarovu “desetku“ i da će zbog toga da nosi dres sa brojem “30“, u kojem je debitovao u Barseloni, ili “19“, koji je nosio od 2006. do 2008. godine.

Okupljaju se navijači PSŽ ispred Parka prinčeva (©Reuters)Okupljaju se navijači PSŽ ispred Parka prinčeva (©Reuters)

Finansijski stručnjaci uveliko se bave efektom dolaska Lionela Mesija u Grad svetlosti. Naime, očekuje se da će već u prvom danu po potpisivanju ugovora biti prodato između 300.000 i 400.000 dresova, dok će u narednom periodu poprimiti milionske razmere! PSŽ je već na društvenim mrežama samo tokom poslednja dva-tri dana dobio preko milion pratilaca, dok se očekuje da poraste i broj turista u Parizu za čak 10 odsto samo zbog ovog transfera! Istovremeno, procenjuje se da će toliki biti i pad onih koji će posećivati Barselonu, dok je još nedavno otkriveno da će klub ostati bez garantovane zarade od gotovo 140.000.000 evra na godišnjem nivou zbog uklanjanja proizvoda s Mesijevim žigom.

Još samo da sada podigne dres i žrvljne dokumentaciju...



tagovi

Lionel Mesiletnji prelazni rok 2021BarselonaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara