Anhel di Marija (©AFP)
Anhel di Marija (©AFP)

Mesiju ovacije, Romeru kapa dole: Majstorska asistencija za egzekuciju Di Marije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 03:47

Argentina fenomenalnu akciju krunisala golom, Ekvador nemoćan pred Kopa Ameriku

Sjatili su se Argentinci, a i svi oni kojima je ovo bila jedinstvena prilika da na delu vide svetske šampione, na stadionu Čikagu da vide Lionela Mesija kako proizvodi magiju. Tu i tamo videli su poneki genijalan potez omalenog virtuoza, ali je najveću čaroliju proizveo Kristijan Romero.

Lionelu Mesiju ovacije tokom zagrevanja, Kristijanu Romeru kapa dole za 'oči na leđima' i način na koji je uposlio Anhela di Mariju. Argentinska talija nije propustila priliku da sa kapitenskom trakom na ruci zatrese mrežu i – ispostaviće se – na taj način donese pobedu nad Ekvadorom – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Jedan trenutak inspiracije – za Ekvador i više nego dovoljan. Anhel di Marija, specijalista za velike utakmice, trebalo bi posle Kopa Amerike da završi reprezentativnu karijeru. Tako je barem najavio, mada već je jedanput povukao izrečeno i ostao da igra još malo u najdražem dresu. Kakve partije pruža, komotno bi mogao još koju godinu...

Započeo je akciju u kojoj je centralna figura bio Kristijan Romeru. Prvotimac Totenhema izašao je visoko, došao do kaznenog prostora rivala i čekao da mu se as Benfike ubaci iza leđa. Elegantan okret, podvaljena lopta i – egzekucija. Anhel di Marija kao na treningu.

El Fideu je to bio 11. gol u eri Lionela Skalonija, efikasniji su samo Lautaro Martines sa 22, odnosno Lionel Mesi sa 41. Napustio je Anhel di Marija igru početkom drugog poluvremena, ustupio je mesto i kapitensku tragu Lionelu Mesiju, čoveku koji je magnet za publiku. Skočili su decibeli u Čikagu, ali i šer na televizijama.

Jedina stvar koja se nijednog trenutka nije promenila je igra Ekvadora. Iza lopte, daleko od gola Emilijana Martinsa. Potpuno bezopasan i nemoćan koju sedmicu uoči početka Kopa Amerikane. Iz grupe možda i izađe, ali šta ako opet udari na Argentinu, čemu da se nada? A, nije mala verovatnoća da će im se putevi ukrstiti...

Moraće mnogo bolje Ekvadorci nego u Čikagu, jer loptu nisu videli, niti su čestito pripretili. Tek jedan šut na gol Argentine, nijedan u okvir. Pretanko.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Nedelja

Italija - BIH 1:0 (1:0)

/Fratezi 38/

Crna Gora - Gruzija 1:3 (0:2)

/Jovetić 66 - Kiteašvili 10, Mikautadze 33, Zivzivadze 86/

Slovačka - Vels 4:0 (1:0)

/Kucka 44, Boženik 56, Ampadu 60 pen, Beneš 90/

Francuska - Kanada 0:0

Ponedeljak

Argentina - Ekvador 1:0 (1:0)

/Di Marija 40/


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija EkvadoraLionel SkaloniLionel MesiAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara