Ostanite kod kuće, mi zbog vas igramo fudbal: Het-trik Danijela Avramovskog

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 20:26

I deset pogodaka u Skoplju

Fudbal stoji. U većini zemalja Evrope, izuzev u Srbiji, Rusiji i Turskoj, na ostalim teritorijama sezone su prekinute, ali ima oaza na kojima se lopta i dalje kotrlja. Doduše, iz najbolje namere.

Tako je u Skoplju odigrana prijateljska utakmica između Vardara i Osogova iz Kočana. Završena je baš prijateljski 5:5. Ako se pitate zašto se uopšte igralo u trenutku kad se maltene na svim drugim mestima zatvaraju stadioni, lider makedonskog prvenstva i tamošnji drugoligaš su se sastali kako bi u etar poslali poruku građanima da tokom epidemije ne napuštaju kuće i stanove.

Izabrane vesti

Na taj način pridružili su se globalnom pokretu „Stay At Home“, koji ima za cilj podizanje svesti ljudi da tokom pandemije virusa COVID-19 ostanu u nekoj vrsti karanitna i ne izlažu se opasnosti.
Sedeti kući znači biti kreativan. Ovo je zajednički doprinos Vardara i Osogova preduzimanju mera za sprečavanje virusa korona“, pojasnili su iz Vardara.

Meč u Skoplju obeležio je Danijel Avramovski, srpskim ljubiteljima fudbala poznat po tome što je svojevremeno nosio dresove Crvene zvezde, OFK Beograda i Vojvodine. U januaru 2019. vratio se u Makedoniju i postao član Vardara i najbolji je igrač u nekadašnjoj jugoslovenskoj republici. Što je i demonstrirao het-trikom na Gradskom stadionu, pošto je pogađao u osmom, 30. i 46. minutu.

Avramovski je trenutno prvi strelac makedonskog prvenstva, postigao je deset, a prema pojedinim informacijama i 11 golova. Od toga sedam pri rezultatu 0:0, što pokazuje da je ključni fudbaler Vardara na putu ka tituli. Tim Aleksandra Vasoskog posle 23 kola ima deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Sileks.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara