Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesijeva legenda raste – najtrofejniji fudbaler u istoriji fudbala!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 08:38

Plakao je zbog povrede tokom finala sa Kolumbijom. Ali opet je pobedio

S Barselonom je sve teklo kao po loju. Osvajao je i kada nije od njega zavisilo. S Argentinom je već bilo drugačije. Toliko drugačije da je postojala realna opasnost da mu taj deo karijere ostane u glavi kao velika trauma. I onda Kopa Amerika 2021, pa Mundijal 2022, sada i nova titula prvaka Južne Amerike, ostaće upamćena i po tome što je Lionela Mesija učinila najtrofejnijim igračem u istoriji fudbala.

Pehar osvojen u Majamiju, istina bez pomoći Mesija, koji je u 66. minutu u suzama napustio teren zbog teške povrede zgloba, Leu je bio čak 45. u karijeri. Time je legendarni Argentinac nadmašio 44 trofeja nekadašnjeg saigrača iz Barselone Danija Alvesa.

Izabrane vesti

Nije ni čudo što su baš njih dvojica na vrhu, jer Barsa je tih godina osvajala sve, pa je i treći na listi igrač iste generacije: Andres Inijesta osvojio je 37 trofeja. Isto koliko i Maksvel, on je doduše u Barsi proveo samo tri sezone, dok su po 36 titula sakupili Đerar Pike i Rajan Gigs, prvi koji nema ama baš nikakve veze sa Kataloncima, a 35 je osvojo Keni Dagliš.

No, nazad na Mesija. Čisto da pobrojimo: tri Svetska klupska prvenstva, četiri Lige šampiona, tri Uefina Superkupa, 12 titula prvaka, od čega 10 sa Barselonom i dve sa Pari Sen Žermenom, još devet Kupova, osam u Španiji i jedan u Francuskoj, te jedan Liga kup sa Majamijem u SAD. Sa Argentinom Mundijalito za igrače stare do 20 godina, pa Olimpijske igre, zatim Kopa Amerike dva puta, pa Mundijal i najmanje bitno pehar Finalisima, koji se uručuje pobedniku okršaja šampiona Evrope i Južne Amerike.


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara