Fudbaleri Argentine (©AFP)
Fudbaleri Argentine (©AFP)

Mesijev najlakši gol u karijeri, podstrek za Lautara i poslednji ekser za Gvatemalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 04:20

Argentinac dominirao u poslednjoj proveri pre starta Kopa Amerika

Generalna proba je uspela, Argentina je spremna za odbranu titule u Kopa Amerika! Albiseleste je u poslednjoj utakmici pre starta kontinentalnog takmičenja zgromio Gvatemalu u Vašingtonu rezultatom 4:1, a pravi zalet pred odbranu krune uhvatili su Lionel Mesi i Lautaro Martinez.

Obojica su utakmicu završili sa po dva gola, s tim da je verovatno najbolji fudbaler u istoriji imao i asistenciju za Tora, kome su golovi bili preko potrebni kako bi povratio samopouzdanje pred još jedno veliko takmičenje.

Izabrane vesti

Mesi je kapitenski vodio Argentinu protiv rivala daleko slabijeg renomea i kvaliteta, ali baš takav je bio pravi za ovaj trenutak, kada je ekipi Lionela Skalonija bilo potrebno da maksimalno napumpa mišiće pre nego što izađe pred konkurente za titulu.

As Inter Majamija reagovao je brzo na šokantno vođstvo Gvatemale posle autogola Lisandra Martineza u 4. minutu i nedugo zatim postigao verovatno najlakši gol u svojoj karijeri. Igrao se 11. minut kada je golman Nikolas Hagen zakomplikovao sebi život odlukom da igra na kratko dodavanje imenjaku Samajoi. Ovaj mu je vratio loptu nazad i Hagen je pokušao iz prve da je ispuca, ali je pronašao Mesija koji je bez problema pogodio praznu mrežu. Bio je to njegov prvi gol još od oktobra 2023. godine.

Već do 39. minuta Argetnina je imala vođstvo u svojim rukama. Mesi se poneo kao veliki autoritet pošto je Samajoa oborio Valentina Karbonija u svom kaznenom prostoru i pozvao Lautara Martineza da izvede kazneni udarac. Napadaču Intera je samopouzdanje poljuljano u poslednje vreme i Mesi je verovatno shvatio da bi mnogo bolje za sve bilo da on izvede penal i postigne gol, nego da sam juri het-trik. Taj potez urodio je plodom jer je Martinez već do 66. minuta stigao do svoje druge recke, upravo na asistenciju svog kapitena, čime je stigao do 24. pogotka u dresu Gaučosa. Tako je prestigao Danijela Pasarelu, svetskog šampiona sa Argentinom 1978. godine i stigao do Luisa Artimea.

Mesi je svoje veče kompletirao novim pogotkom. Bilo je to u samom finišu, strašna asistencija Anhela di Marije dovela je nekadašnjeg asa Barselone i Pari Sen Žermena u situaciju da ponovo nesmetano matira protivničkog golmana i postavi konačnih 4:1.

Argentinci su u Grupi A na predstojećem Kopa Amerika zajedno sa Peruom, Čileom i Kanadom. Turnir se igra širom SAD, tačnije na 14 različitih lokacija.


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineLionel MesiLautaro MartinezKopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara