Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mesi za istoriju: 644. golom nadmašio Pelea

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 00:16

Barselona rutinski savladala Valjadolid, Argentinac u prvom planu

Godina na izmaku daleko je od idealne za Lionela Mesija, ali je Argentinac sve probleme sa kojima se suočavao uspeo da ostavi iza sebe i nastavi da vuče Barelonu na svojim plećima, što je u pobedi protiv Valjadolida (3:0) krunisao 644. golom u dresu Katalaonaca kojim je nadmašio rekord Pelea i postao igrač koji je najviše puta zatresao mrežu u dresu jednog kluba.

Raspoloženi Mesi diktirao je taktove Barsine igre na gostovanju u okviru 15. kola, a španski gigant, pokazao se u najsjajnijem svetlu od letošnje krize ne dovodivši ni na trenutak u pitanje ishod susreta.

Izabrane vesti

Izabranici Ronalda Kumana dominirali su na stadionu Hoze Zorilja i uprkos fenomenalnoj večeri Masipa, golmana domaćina, stigli do sedme pobede u prvenstvu. upravo sjajni golman sprečio je u 21. minutu Mesija da postigne vodeći pogodak prosledivši odličan udarac Argentinca u korner. Ipak, već u narednom napadu, mrežu domaćina načeo je Lengle udarcem glavom sa ivice peterca posle odlične asistencije upravo Mesija.

U istom ritmu Barselona je nastavila i posle vodećeg gola. "Osetivši krv" katalonci su zaigrali još ofanzivnije, a timska bravura iz 35. minuta koja je podsetila na dane Gvardiolinog trenerskog mandata zahvaljujući Brejtveju pretočena je u pogodak za 2:0. Posle fenomenalne akcije na jedan dodir, Dest je sa desne strane poslao loptu u sredinu gde je engleski napadač spremno dočekao i rutinski udvostručio vođstvo.

Valjadolid je u nastavku pokušao da se probudi i pokaže zube dominantnom rivalu, međutim Barselona je bila nemilosrdna, te ni trostruka izmena domaćina u 57. minutu nije uspela da probudi ofanzivu tima koji sa klupe predvodi Serhio Gonzales. Nastavili su Katalonci da gaze ka zacrtanom cilju, a veče je upotpunio Mesi golom za rekord koji verovatno i najbolje dočarava njegov trag u Barseloni. Fenomenalni Argentinac 644. golom postao je najbolji strelac u istoriji fudbala za samo jedan tim.

Posao lideru Barse znatno je olakšao Pedri idealnom asistencijom, a desetka gostiju konačno je nadmudrila Masipa.

Treći pogodak bio je povod Kumanu da promeša karte i razigra rezerviste. Šansu su dobili Umtiti, Buskets i Firpo. Španski defanzivac zamenio je Alabu koji zbog žutih kartona neće biti u konkurenciji za naredni meč, te je imao priliku da oseti loptu pred susret sa Eibarom zakazan za vikend.

Domaćin je do kraja meča pokušao da stigne makar do počasnog gola, a najbliži je bio u 72. minutu kad su Oreljan i Kike Perez jedan za drugim stavili na iskušenja Ter Štegena, ali je Nemac bio veoma siguran.

Na kraju, stativa je sprečila Mesija da sjajno veče u 92. minutu kruniše drugim golom, ali će izvesno susret sa Valjadolidom pamtiti po još jednom uspehu zbog koje će ostati deo najsjajnije arhive fudbala.

PRIMERA - 15. KOLO

Utorak

Valensija – Sevilja 0:1 (0:0)

/Suso 81/

Elče – Osasuna 2:2 (0:1)

/Fidel 46, Kariljo 78 – Garsija 10, Brašanac 84/

Ueska – Levante 1:1 (1:0)

/Ontiveros 31 pen – Molero 53/

Sosijedad – Atletiko Madrid 0:2 (0:0)

/Ermoso 49, Ljorente 74/

Valjadolid - Barselona 0:3 (0:2)

/Lengle 21, Brejtvej 35, Mesi 65/

Viljareal - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)

/Pino 74 - Vilijams 19/

Sreda

17.30: (2,75) Hetafe (2,90) Selta (2,90)

19.45: (1,45) Real Madrid (4,40) Granada (7,25)

22.00: (2,75) Alaves (2,75) Eibar (3,00)

22.00: (1,98) Betis (3,35) Kadiz (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

rekordPeleRonald KumanLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara