Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Mesi "visi" za Olimpijske igre: Brazilci protiv Argentinaca, a samo jedni mogu u Pariz

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 15:46

U slučaju da se meč koji je na programu od 21.30 časova završi remijem, oba tima bi mogla da budu eliminisana

Mečevi odluke u južnoameričkim kvalifikacijama za Olimpijske igre na programu su u noći između nedelje i ponedeljka. U Venecueli će se odigrati poslednje, 3. kolo druge faze takmičenja, a oba susreta će direktno odlučiti putnike u Pariz. Prvo će se od 21.30 časova sastati Brazilci i Argentinci, a potom od 00.30 Paragvaj i domaća selekcija.

Ono što je sigurno, ne mogu i Brazil i Argentina u Francusku. Grad svetlosti će primiti samo jednu od te dve selekcije, a možda ni toliko. Mnogo toga zavisi od direktnog okršaja dve najslavnije selekcije Zelenog kontinenta.

Izabrane vesti

Situacija pred sledeće kolo je sledeća: Paragvaj je prvi sa četiri boda, Brazil ima tri, Argentina dva, a Venecuela jedan. Samo dve najbolje selekcije će se naći među 16 na Igrama.

Ako Argentinci pobede, sigurno idu u Pariz, što znači da bismo vrlo verovatno gledali Lionela Mesija na turniru. Bivši superstar Pari Sen Žermena, a sada igrač Intera iz Majamija je potvrdio da bi voleo da se nađe na spisku selektora Havijera Maskerana na završnom turniru, ukoliko Gaučosi izbore plasman tamo. Mesi i Makserano su igrali zajedno za reprezentaciju 2008. godine u Pekingu. Tada su osvojili zlatnu medalju, a Anhel di Marija je bio strelac u finalu protiv Nigerijaca.

Gaučose samo pobeda nad Brazilom vodi u Pariz, pošto su u prva dva kola finalne grupe remizirali sa Venecuelom (2:2) i Paragvajem (3:3). U slučaju da ponovo odigraju nerešeno ili izgube, ništa od Mesijevog napada na medalju.


21.30: (2,70) Brazil (3,25) Argentina (2,50)


Brazilci su osvojili poslednja dva zlata, u Rio de Žaneiru i Tokiju, a poslednji put nisu izborili plasman na Olimpijske igre još 2000. godine. Ako pobede, nastaviće niz. Ako izgube, biće eliminisani. Prava komplikacija nastaje u slučaju da se susret Brazila i Argentine završi bez pobednika.

U tom slučaju izabranici Ramona Menezesa će sa strepnjom da čekaju meč Paragvaja i Venecuele. I da navijaju svim srcem za Paragvajce, da ostanu neporaženi.

Jer, ako bi Venecuela slavila stvorio bi se trougao sa tri ekipe od po četiri boda. I, ako bi se recimo meč Argentine i Brazila završio 0:0, a Venecuelanci slavili sa 1:0 u Pariz bi se plasirali Paragvaj i domaćin kvalifikacionog turnira. Morali bi Brazilci da se uzdaju u poštenje paragvajskih reprezentativaca.

Plasman na Igre su osim domaćina Francuske, obezbedili Španija, Izrael, Ukrajina, na osnovu učinka na Evropskom prvenstvu za mlade, te Sjedinjene Američke Države, Dominikanska Republika, Maroko, Egipat, Mali i Novi Zeland. Azija će dati još tri predstavnika na osnovu učinka na Azijskom kupu za mlade, dok će poslednje mesto dobiti tim iz interkontinentalnog baraža između Azije i Afrike.

PROGNOZIRANI SASTAVI

Brazil (4-3-3): Mikael - Kelven, Artur Čaves, Fason, Alešander – Andrej, Pirani, Maurisio – Gabrijel, Džon Kenedi, Endrik

Argentina (4-2-3-1): Brej – Nardoni, Di Sesare, Valentini, Eskivel – Fernandez, Sforza – Solari, Ečeveri, Almada - Kastro


KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE (JUŽNA AMERIKA) – 3. KOLO

Nedelja

21.30: (2,70) Brazil (3,25) Argentina (2,50)

Ponedeljak

00.30: Paragvaj – Venecuela

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilafudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineLionel Mesikvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara