Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi posle maturinskog blata: Ružna utakmica, igrali smo koliko nam je teren dozvoljavao

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 09:45

Najbolji fudbaler sveta kritikovao uslove za igru u Venecueli

Bez obzira na remi sa Venecuelom (1:1) ostaće Argentina na vodećem mestu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali ljuti su Gaučosi napustili Maturin i vratili se u Buenos Ajres, gde će u sredu igrati protiv Bolivije koja im je učinila uslugu savladavši drugoplasiranu Kolumbiju sa 1:0.

Nisu Leo Mesi i saigrači toliko razočarani rezultatom koliko su besni zbog terena na kojem je utakmica sa Venecuelom odigrana. Jaka kiša uzrokovala je blato na Gradskom stadionu u Maturinu, pa je igralište više ličilo na močvaru u nekom eko-parku nego na fudbalski teren.

Izabrane vesti

Srećom, izbegnute su povrede.

"Bilo je jako teško za igranje, što je utakmicu učinilo ružnom. Nismo mogli da povežemo dva dodavanja. U drugom poluvremenu smo se malo popravili, ali bilo je teško učiniti nešto više u takvim uslovima. Odigrali smo nerešeno jer nam teren nije dozvoljavao da sprovedemo ono što smo planirali. Morali smo da igramo drugačije nego što smo se pripremali za ovu utakmicu. Borili smo se, pokušavali da kaznimo greške rivala, ali nismo smeli previše da rizikujemo. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko dodavanja unazad kada je lotpa ostala u blatu. Sve to je komplikovalo situaciju, mogli smo da igramo samo koliko nam je teren dozvoljavao", ljutit je bio Mesi posle utakmice, koja mu je bila prva za Argentinu od julskog osvajanja Kopa Amerike, kada je povredio zglob.

Razočaran uslovima bio je i selektor Gaučosa Lionel Skaloni.

"Na terenu koji ne ispunjava minimum uslova za odigravanje fudbalske utakmice nemoguće je igrati. Probali smo da uradimo nešto, ali uslovi nisu bili adekvatni za duel timova na ovom nivou", istakao je Skaloni.

Selektor Argentine je dodao i da mu je sudija dao obećanje da će prekinuti utakmicu ukoliko lopta ne bude mogla normalno da se kotrlja terenom, međutim, obećanje nije ispunjeno.

"Užasan meč, bilo je nemoguće igrati na onakvom terenu ali, nažalost, morali smo da se prilagodimo situaciji. Mislim da to nije bila dobra odluka, ali tako nam je rečeno. Nažalost, nismo uspeli da osvojimo tri boda", dodao je Rodrigo De Pol.


tagovi

Lionel MesiJužna Amerikafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara