Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mesi: Ponovo sam dobro, sa optimizmom gledam napred

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 13:00

Argentinac prebrodio krizu sa kraja prethodne sezone

Jedna od tema koje su obeležile fudbalsku 2020. godinu svakako je Barselonina kriza koja je uticala da Lionel Mesi tokom leta jednom nogom zakorači van Kamp Noua. Brojni problemi i nezadovoljstvo Argentinca kulminirali su u avgustu i tad je izgledalo kao da je pred nama kraj bajke koja traje od 2000. godine, a nakon što se prašina slegla, desetka Barse napravila je osvrt na najteži period u klubu u deceniji na izmaku.

Kap koja je prelila čašu iz perspektive jednog od najboljih igrača sveta bio je ubedljiv poraz od Bajerna (2:8) u četvrtfinalu Lige šampiona posle kojeg je Mesi obavestio čelnike kluba da želi da napusti klub. Potez prve zvezde Barse, bio je povod Pari Sen Žermenu i Mančester Sitiju da krenu u ofanzivu. Fudbalska javnost već je videla Argentinca van Kamp Noua i samo je bilo pitanje da li će ponovo sarađivati sa Gvardiolom, ili će opet zaigrati u tandemu sa Nejmarom.

Izabrane vesti

Ipak, usledile su smene Erika Abidala sa mesta sportskog direktora i Kikea Setijena koji je obavljao funkciju šefa stručnog štaba, a posle dolaska Ronalda Kumana, bura u redovima Katalonaca delimično se stišala. Konačno, krajem oktobra, predsednik Barselone, Đozep Maria Bartomeu, čovek koji je označen kao glavni krivac za krizu u klubu i Mesijevo nezadovoljstvo, podneo je ostavku i tenzija se znatno stišala.

U konfuznoj i haotičnoj situaciji Mesi je ostao nedorečen, a u božićnom intervjuu za katalonski RAK 1 prvi put je govorio javno na ovu temu. Deo razgovora o prethodnim mesecima u kubu, emitovan je kao najava za kompletan razgovor, a reči 33-godišnjeg Argentinca ulivaju nadu navijačima španskog giganta.

"Istina je da sam danas dobro. Kao što je istina da sam letos imao veoma loš period. Svo nezadovoljstvo je poticalo od ranije, od dešavanja pre leta, pisma koje sam poslao upravi... Sve to sam poneo i u novu sezonu. Ipak, danas sam dobro, spreman sam i motivisan da se svim snagama borim za ono što je ispred mene. Uzbuđen sam. Svestan sam da klub prolazi kroz težak period i imam predstavu o svemu što se dešava oko Barselone, ali sa optimizmom gledam napred", rekao je Mesi.

Mesijeve reči potkrepile su i igre. Iako Barselona ne briljira ove sezone, posebno u Primeri, Argentinac je prethodnog vikenda ispisao još jednu u nizu stranica istorije postigavši 643. gol za jedan klub čime je oborio Peleov rekord i tako po još jednom osnovu potvrdio da je jedan od najboljih fudbalera u Barseloni i na svetu ikada.

Novi izazov Argentinca i Katalonce očekuje sutra od 22 časa, na gostovanju Valjadolidu u 15. kolu Primere.



tagovi

Lionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara