©AFP
©AFP

Mesi odmarao, Lautaro nastavio da rešeta

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 08:32

Skaloni sa tribina uživao u igri Argentine i pobedi (2:0) nad Peruom

Promešanih karata, sa Lionelom Mesijam u patikama na klupi i Lionelom Skalonijem na tribinama, Argentina je rutinski stigla do pobede nad Peruom (2:0) i tako se uz maksimalan učinak u grupnoj fazi plasirala u četvrtfinale.

Branilac titule je posle pobeda nad Kanadom (2:0) i Čileom (1:0), bez rezultatskog imperativa dočekao poslednji izazov u grupnoj fazi Kopa Amerike, ali to nije sprečilo Lautara Martineza da sa dva pogotka nastavi impresivnu golgetersku seriju i postigne četvrti gol na tri utakmice.

Izabrane vesti

Napadač Intera je podesio nišanske sprave još u prijateljskoj utakmici protiv Gvatemale i sa dva gola najavio da je spreman za kontinentalno takmičenje. U susretu sa Kanadom udvostručivši prednost je otklonio dileme po pitanju pobednika, dok je na megdanu Čileu poneo epitet junaka postigavši jedini gol na susretu. Sjajnu formu Martinez je nastavio protiv Perua, te će zahvaljujući njemu Skalonijev tim uz savršen učinak izaći na megdan Meksiku ili Ekvadoru u četvrtfinalu zakazanom za 4. jul u Hjustonu.

Strelac četiri od pet golova Argentine u dosadašnjem takmičenju načeo je rivala u 47. minutu iz akcije u stilu upravo Gaučosa te je hladnokrvnom egzekucijom ukrasio asistenciju Anhela di Marije i napad u kojem je Argentina vezala 18 dodavanja.

Priliku da udvostruči prednost i ranije otkloni sve dileme po pitanju ishoda imao je Leandro Paredes u 72. minutu sa bele tačke, međutim fudbaler Rome je bio neprecizan, te je lopta pogodila stativu i očuvala tračak nade Peruanaca.

Ipak, snove rivala u 86. minutu ugasio je Martinez drugim golom. Isplatio se sjajnom napadaču presing, te je iznuđenu grešku štopera uspeo da materijalizuje i da Skalonija koji je zbog suspenzije bio na tribinama stavi na slatke muke pri izboru prvog špica za naredne izazove.

Imaće selektor Argentine odmornog Hulijana Alvareza, ali i raspucanog Lautara, međutim ono što je sigurno je da će strateg umeti da iskoristi sve raspoložive snage u prilog čemu govori podatak da su svi igrači koji su se našli na spisku već stigli da upišu minute.

U drugom susretu Grupe A reprezentacije Kanade i Čilea su odigrale susret mirnih mreža te je severnoamerička selekcija zadržala drugo mesto sa četiri boda.

KOPA AMERIKA

Grupa A

Nedelja

Argentina - Peru 2:0 (0:0)

/Martinez 47, 86/

Kanada - Čile 0:0



tagovi

Lautaro MartinezArgentinaKopa AmerikaPeru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara