Mesi ne ume da pobedi Brazil, osim ako nije prijateljska... Ne dajte Žezusu više da puca penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 20:24

Argentina u Rijadu savladala najvećeg rivala i delimično mu se osvetila za poraz u polufinalu Kopa Ameirka

Naslov argentinskog Olea, spakovan u dve reči, govori sve. „Obrigado, Mesi“. Zahvaljuju Guačosi na sva usta prvoj zvezdi što im je omogućila da uživaju u najslađoj pobedi. Nad Brazilom. Jeste daleko od kuće, jeste se igralo bez takmičarskog motiva, ali jeste i slatko. Taman da se iz usta izbaci opor ukus eliminacije od istog rivala sa poslednjeg Kopa Amerika, letos u Belo Orizinteu.

Od polufinalnog duela za kontinentlanu krunu nije bilo Lionela Mesija u reprezentaciji, zbog suspenzije, ali čim se vratio legao je „kao kec na deset“ reformisanoj ekipi imenjaka Skalonija. Golom napadača Barselone dvostruki šampion sveta je savladao Selseao u kontrolnom meču u Rijadu i pokazao da je u drugoj polovini 2019. u daleko boljoj formi od ljutog protivnika.

Izabrane vesti

Posle ispadanja od Brazilaca, Argentina je savladala Čile, Meksiko, Ekvador, nadoknadila dva gola zaostatka u Dortmundu protiv Nemačke, a da je nešto kvrcnlo sa novim selektorom dokazalo se u Saudijskoj Arabiji, gde je Mesi poveo ekipu ka slavlju. Najpre izboren penal, posle kontakta sa Aleksom Sandrom, potom ne baš najbolji šut, koji je prozreo Alison Beker, ali je otpadak Leo u 13. minutu spakovao u mrežu i tako potvrdio da m je Brazil omiljena žrtva kad igra za selekciju. Ovo mu je pet gol protiv Selesaa, zanimljivo, sve im je dao u prijateljskim susretima, dok u onim zvaničnim ni da opeleli. Štaviše, ne da mrežu ne može da pogodi, nego nikad u karijeri nije savladao petostrukog planetarnog prvaka na velikim takmičenjima ili u kvalifikacijama.

Na kraju je Mesi dogurao do 69. pogotka za reprezenatciju, ima i 41. asistenciju, ali je pitanje da li bi se na kraju radovao, jer su prvu priliku na meču imali Brazilci. I to kakvu. Takođe sa 11 metara, samo što je zvezda padalica Gabrijel Žezus u desetom minutu pucao još lošije od Mesija: promašio je ceo gol!? Nedavno je nešto slično izveo za Mančester Siti u Milanu protiv Atalante, a kad se zna da je u karijeri više penala priomašio nego što je iskoristio (5:4) pitanje je da li će mu selektor Tite ili Pep Gvardiola skorije uklazati poverenje da baš on puca.

Inače, posle osvajanja Kopa Amerika Brazil nikog nije dobio. Sa Žezusom u napadu teško da će skorije.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara