Mesi može da napusti Barselonu na kraju sezone?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.19. | 18:05

Argentinac ima takav ugovor

Leo Mesi u nekom drugom klubu ili Barselona bez Lea Mesija?! Ovo prvo je nezamislivo, ovo drugo će morati da se desi jednog dana, ali možda se obe stvari dese već na kraju ove sezone!

Ovu šokantnu vest je lansirao španski El Pais, najugledniji dnevnik u ovoj zemlji. El Pais se ne bavi často sportskim temama, ali kada se bavi, onda to obično budu tačne vesti. Španski dnevnik je zato danas uzdrmao Pirineje sa informacijom da Leo Mesi može na kraju sezone da napusti Barselonu iako ga ugovor za nju veže do 2021. godine.

Izabrane vesti

Kako?

Odluka će biti samo na Mesiju jer je ugovor takav da se isključivo Argentinac pita o budućnosti. Ako bude hteo, može da ode iz Barselone već sledećeg leta. Barselona mu neće praviti problem jer je dosadašnji odnos kluba i igrača bio zasnovan na poverenju i lojalnosti. Mesi ima ugovor do 2021. godine i ne želi da bude „rob“ bilo kakvih priča o produžetku saradnje ili ugovornih obaveza. Do sada je sa Barselonom potpisivao osam ugovora, poslednji 2017. godine kada je postao i najplaćeniji fudbaler sa oko 42.000.000 evra neto po sezoni plus razni bonusi vezani za učinak i lojanost. Pretpostavlja se da je ukupna Mesijeva zarada u Barseloni prošle sezone iznosila oko 50.000.000 evra neto.

Međutim, novac nije ono što će Mesija zadržati u Kataloniji. Možda bi negde drugo mogao da dobije i više, ali to mu nije prioritet. El Pais saznaje da Mesijev dogovor sa Barselonom važi samo za klubove van Evrope. Dakle, Barsa se osigurala da Mesi ne završi u nekom konkurentskom klubu. A ni Mesi do sada nije pokazivao želju da pređe u neki drugi evropski klub. Uglavnom je između redova najavljivao da bi karijeru želeo da završi u matičnom Njuelsu iz kojeg je kao dete otišao u Španiju.  Ali i isticao da će to zavisiti od volje porodice.

Ipak, ako odluči da se vrati u Njuels sledećeg leta, Barselona mu neće praviti probleme. Dogovor je takav...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara