Duel Olimpije i Reala u Evroligi pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 21:06

Korona virus mogao bi da odloži meč Kraljevića u srcu Lombardije, gde je žarište zaraze

Velike probleme pravi korona virus u Italiji. Gotovo 300 ljudi je prema do sada objavljenim podacima obolelo od ovog opasnog virusa, koji je potekao iz Kine, a osam osoba je preminulo. Stoga se veoma ozbiljno pristupa i planiranju sportskih dešavanja, pa su do sada odloženi svi mečevi košarkaške Serije A, kao i nižih liga, potom sva odbojkaška takmičenja, dok će veliki broj utakmica fudbalskog šampionata Italije biti odigran iza zatvorenih vrata, uključujući i veliki derbi između Juventusa i Intera.

Zdravlje je naravno na prvom mestu, pa stoga ne čudi što se pominje i eventualno odlaganje duela između Olimpije iz Milana i Real Madrida u okviru Evrolige, koji je planiran za naredni utorak.

Izabrane vesti

Iz madridskog kluba nagoveštavaju da još uvek nisu sigurni da li će u ponedeljak uopšte moći da se zapute put Italije, te čekaju obaveštenje iz Evrolige, koja će doneti konačnu odluku vezanu za odigravanje meča.

Iz ove organizacije su u razgovoru za špansku Marku istakli da prate situaciju u Italiji i da se spremaju za eventualni scenario koji uključuje odlaganje utakmica.
„Evroliga konstantno motri na stanje u Italiji i u stalnom je kontaktu sa svim italijanskim klubovima koji se takmiče pod ovim okriljem, kao i sa svim gostujućim klubovima. Slušamo i pratimo objave i preporuke koje pruža Svetska zdravstvena organizacija. Liga se sprema na sve moguće situacije, ali još uvek nije sigurno da li će one biti upotrebljene za utakmice Evrolige i Evrokupa u Italiji“, stoji u kratkom saopštenju Evrolige.

Italijanska košarkaška federacija dozvolila je klubovima da treniraju u halama, ali je igračima zabranjeno da koriste svlačionice i tuš-kabine, kao mera predostrožnosti oko širenja opakog virusa.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara