Trofej Lige šampiona ©Reuters
Trofej Lige šampiona ©Reuters

Megaderbi u četvrtfinalu Lige šampiona!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 12:17

Žreb četvrtfinala Lige šampiona u Nionu doneo nam je spektakularne mečeve

Megaderbi u četvrtfinalu Lige šampiona! Žreb u Nionu doneo nam je okršaj Mančester Sitija i Bajern Minhena, uz Real Madrid, objektivno dva najveća favorita za osvajanje trofeja. Četvrtfinalne parove čine još Real Madrid i Čelsi, Inter i Benfika, odnosno Milan i Napoli.

Takođe, polufinalni kostur sa sobom nosi izvesno još jedan istinski derbi evropskog fudbala, pošto pobednik dvomeča Real Madrid - Čelsi ide na boljeg iz okršaja upravo Sitija i Bajerna.

Izabrane vesti

Bavarski gigant je ove sezone "odlučio" da ide najtežim mogućim putem do trofeja, mada mu to dosad nije smetalo, s obzirom da je na sjajan i dominantan način, sa dve pobede i bez primljenog gola, eliminisao snažni Pari Sen Žermen. Da li je sastav Julijana Nagelsmana stvarno spreman da ide do kraja, pokazaće već četvrtfinale sa Mančester Sitijem, koji je predvođen neverovatnim Erlingom Halandom pregazio Lajpcig u osmini finala i silno je gladan najvažnijeg trofeja u evropskom klupskom fudbalu.

Velika je verovatnoća da bismo kao i u četvrtfinalu i u polufinalu mogli da gledamo italijanski derbi, pošto bolji iz okršaja Milana i Napolija ide na megdan Benfiki ili Interu. Ipak, neophodno je prvo da Nerazuri naprave podvig i eliminišu fantastičnu ekipu Rodžera Šmita.

Aktuelni šampion Evrope, Real Madrid, na blistav način je eliminisao Liverpul u osmini finala, ukupnim rezultatom 6:2 i tako pokazao da je spreman i ove sezone da ide do samog kraja. Čelsi nikoga nije oduševio ovog proleća, ali je bio na visini zadatka u revanšu sa Dortmundom, pa neće baš sa belom zastavom dočekati četvrfinale.

Ogromne simpatije širom Evrope osvojio je Napoli, koji je bio prvi u grupi A ispred Liverpula i Ajaksa, a onda u osmini finala demonstrirao silu protiv Ajnhtrahta. Ipak, ne sme se otpisivati ni šampion Italije Milan, koji je pokazao snagu i taktičku zrelost u dvomeču sa Totenhemom.

Četvrfinale, prvi mečevi 11. i 12. april, revanši 18. i 19. april:

Real Madrid - Čelsi

Inter - Benfika

Mančester Siti - Bajern MInhen

Milan - Napoli

Polufinale, prvi mečevi 9. i 10. maj, revanši 16. i 17. maj:

Milan ili Napoli - Benfika ili Inter

Real Madrid ili Čelsi - Mančester Siti ili Bajern Minhen

Finale, 10. jun: Olimpijski stadion Ataturk, Istanbul


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara