Jegor Prucev i Nemanja Motika (©Starsport)
Jegor Prucev i Nemanja Motika (©Starsport)

Meč za titulu: Prucev protiv Motike

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 14:01

Slovenija će dobiti novog šampiona ukoliko ove nedelje od 15 časova Celje pred svojim navijačima ostane neporaženo protiv Olimpije iz Ljubljane

Moglo je i lakše, ali nije moglo slađe. Fudbaleri Celja imaju novu, drugu priliku da matematički obezbede titulu prvaka Slovenije, ukoliko ove nedelje od 15.00 časova pred svojim navijačima savladaju direktnog konkurenta Olimpiju.

Ostala su četiri kola do kraja prvenstva Slovenije, a Celje ima devet bodova više od Olimpije, dok je trećeplasiranom Mariboru već van domašaja. Zato, ekipi u kojoj je na pozajmici do kraja sezone fudbaler Crvene zvezde Jegor Prucev danas je dovoljan i remi.

Izabrane vesti

Očekuju se pune tribine, oko 13.000 navijača, koji čekaju na titulu od sezone 2019/2020. Čekaće paklena atmosfera gostujuće fudbalere, među kojima je i doskorašnji Prucevov saigrač sa Marakane Nemanja Motika.

Podsetimo, 21-godišnji Motika je prešao u Olimpiju prošlog leta bez obeštećenja, Zmajevi su se samo obavezali da isplate Zvezdi procente od naredne prodaje. Momak rođen u Berlinu se mučio u početku, ali je tokom proleća eksplodirao i sada je jedan od najboljih igrača Olimpije.


15.00: (1,95) Celje (3,45) Olimpija Ljubljana (3,60)


Zbirno gledano, odigrao je Motika ove sezone 29 utakmica u prvenstvu, zabeležio je učinak od sedam golova i osam asistencija. Na poslednja tri meča je bio veoma zapažen, protiv Domžalea (3:1) i Aluminija (5:0) je namestio po jedan gol, dok je u derbiju sa Mariborom (1:2) bio strelac jedinog gola svog tima.

Za razliku od njega, Prucev je i dalje ugovorom vezan za Zvezdu. Rusu sa srpskim pasošem je takođe prolećna polusezona bila berićetnija, od februara do sada je postigao tri gola i zabeležio četiri asistencije. Sve na različitim utakmicama, nosi ogromne zasluge za to što je Celje u poslednja dva meseca doživelo samo jedan poraz, i to tek u prošlom kolu protiv Domžalea (2:3). Pre toga, Celje je napravilo niz od pet pobeda i tri remija.

Prucev i Motika u Sloveniji igraju na istim pozicijama, kao leva krila, tako da je mala šansa da tako često budu direktni rivali na terenu. Zato, Prucev bi vodio okršaje sa nekadašnjim bekom Voždovca Justasom Lasickasom, ali Litvanac se razboleo i nije u konkurenciji.

Celje takođe nije kompletno, lideru nedostaje kapiten Denis Popović, zbog suspenzije. U prethodna tri susreta ove dve ekipe smo videli po jedan od svakog mogućeg ishoda. Prvo je u avgustu Celje slavilo u Ljubljani sa 4:2 (Motika bio strelac drugog gola), u novembru se Olimpija osvetila i pobedila sa 1:0, dok je njihov okršaj u prestonici Slovenije 2. marta završen 1:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


SLOVENIJA 1 – 33. KOLO

Subota

Bravo – Radomlje 1:1 (1:1)

/Pecar 11 – Vokić 38/

Domžale – Maribor 1:1 (0:1)

/Klemenčić 78 – Jakupović 38/

Nedelja

15.00: (1,95) Celje (3,45) Olimpija Ljubljana (3,60)

17.30: (2,40) Rogaška (3,30) Koper (2,75)

Ponedeljak

17.30: (1,95) Mura (3,40) Aluminij (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1FK Crvena zvezdaJegor PrucevNemanja MotikaCeljeOlimpija Ljubljana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara