Detalj sa jednog od ranijih susreta Piramidsa i Al Ahlija (©Reuters)
Detalj sa jednog od ranijih susreta Piramidsa i Al Ahlija (©Reuters)

Meč koji verovatno odlučuje šampiona Egipta

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 09:14

Deset dana posle poraza od Al Ahlija (2:3) fudbaleri Piramidsa se ponovo sastaju sa istim rivalom, samo ovog puta kod kuće, a samo uz tri boda će zadržati dobre izglede za tron

Još na pola sezone je bilo jasno da će se za titulu u Egiptu boriti samo dva kluba, branilac trona Al Ahli i aktuelni vicešampion Piramids. Ostali, pre svega Zamalek, brzo su pobacali peškire. Sada je Premijer liga Egipta stigla do finiša, a po svoj prilici odlučujuća utakmica za prvo mesto igra se ovog ponedeljka od 20 časova kada će Piramids ugostiti Al Ahli.

Zbog Lige šampiona, u kojoj su učestvovala oba kluba, situacija na prvenstvenoj tabeli je malo konfuzna. Ekipe koje su igrale na međunarodnoj sceni odlagale su utakmice u domaćim takmičenjima, a najviše Al Ahli, koji je stigao do kraja i na kraju odbranio tron u elitnom takmičenju. Zato sada ima tri odigrana meča manje od Piramidsa, a pet ili šest od većine ostalih rivala, koji mu do sledeće sezone svakako više nisu bitni.

Izabrane vesti

Piramidsi imaju pet bodova više, ali kako će odigrati tri utakmice manje potencijalno su u minusu u odnosu na Crvene đavole. I to minusu od četiri boda, ako Al Ahli pobedi sve do kraja. Zato, Piramidama danas odgovara isključivo pobeda, remi ili poraz bi najverovatnije značili kapitulaciju.

Zato hrvatski trener Krunislav Jurčić mora da pripremi bolju taktiku od one koju su Piramidsi imali pre 10 dana. Tada su odigrali prvi ovosezonski meč sa Al Ahlijem, poraženi su sa 3:2.


20.00: (2,70) Piramids (3,00) Al Ahli (2,65)


Bila je to jedna odlična utakmica. Al Ahli je prvi poveo golom Abua u 17. minutu, a već osam minuta kasnije Majele je izjednačio. Piramidsi su potom došli do preokreta preko Samija u 51. minutu, ali ponovo je brzo došlo do poravnjanja rezultata. Opet je Abu bio strelac, ovog puta iz penala, u 63. minutu. Delovalo je da će se na kraju meč i završiti tim rezultatom, ali Al Ahli je ipak uspeo da trijumfuje zahvaljujući sjajnoj reakciji Afše u 86. minutu.

Na taj način Piramidsima je prekinut niz od 14 uzastopnih pobeda. Od tada, odigrali su samo jedan meč, prošlog ponedeljka u Kupu Egipta protiv drugoligaša Al Nasra. Pobedom sa 4:0 plasirali su se u osminu finala.

Al Ahliju je trijumf nad Piramidsima bio 13. uzastopni u prvenstvu, a potom su prošlog utorka pobedili i Modern Sport (2:1), a potom u petak u kupu su bili bolji i od Al Aluminijuma (1:0). Piramide nisu uspele da dođu do 15. uzastopne pobede u prvenstvu, danas ćemo da vidimo da li hoće Al Ahli.

Za razliku od prethodnog duela, Jurčić ovog puta može da računa na jednog od najboljih igrača Ramadana Sobhija, koji je odslužio suspenziju.

EGIPAT 1 – 31. KOLO

Ponedeljak

16.30: (2,05) Ismaili (3,20) El Guna (3,60)

20.00: (2,50) Modern Sport (2,95) Smuha (2,90)

20.00: (2,70) Piramids (3,00) Al Ahli (2,65)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Egipat 1PiramidsAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara