Kilijan Mbape (@Reuters)
Kilijan Mbape (@Reuters)

Mbape uslovljava PSŽ: Može novi ugovor, ali uz specijalnu cenu za Real

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 11:02

Madriđani za sada mudro ćute...

Kilijan Mbape i Real Madrid. Po ko zna koji put. Ali ova tema biće neizbežna sve dok se definitivno ne reši status najboljeg mladog igrača na svetu. E sad, šta bi to trebalo da znači? Bez mnogo okolišanja - ili će Mbape pristati na novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, ili će idućeg leta preći na Santijago Bernabeu. Trenutno su pata karte. Niti PSŽ ima dogovor sa francuskim reprezentativcem za produženje saradnje, niti je Florentino Perez dobio mig da krene u akciju.

Madridski As piše kako dve strane (PSŽ i Real) planiraju da intenzivnije rade na slučaju Mbape u predstojećim nedeljama. S jedne strane, tu su izjave Brazilca Leonarda kao potvrda da Sveci kreću u misiju čuvanja najvećih zvezda ("Moramo da se prilagodimo stvarnosti i trenutnoj ekonomskoj klimi, ali svakako da imamo na umu razgovore sa Di Marijom, Nejmarom i Mbapeom oko novih ugovora. Intenziviraćemo sve u narednim danima), s druge strane tu su tvrdnje španskog lista da je Perez obezbedio novac za prvu zvaničnu ponudu. Navodno, u pitanju je cifra od 180.000.000 evra, koja bi mogla da zadovolji Parižane pod pretpostavkom da im Mbape zvanično saopšti da želi u Madrid.

Izabrane vesti

Perez za sada ćuti i mirno čeka da Francuz uđe u poslednjih 12 meseci ugovora. Koliko god u ovom trenutku pomenuta cifra ne izgleda realno i ne odražava pravu vrednost Kilijana Mbapea, idućeg juna ona bi mogla da izgleda i te kako primamljivo za Parižane. Jer pred njima bi mogla da se nađu dve opcije: prodaja za 180.000.000 evra ili ogroman rizik i najverovatniji gubitak najvećeg blaga kroz godinu dana za džabe.

Ono što ide na ruku Perezu i Realu jeste Mbapeovo nećkanje oko početka razgovora sa Svecima oko novog ugovora. Mladi napadač, piše As, ne bi tek tako odbio ponudu o novoj višegodišnjoj saradnji s velikim povećanjem plate, ali bi zahtevao određen klauzule u ugovoru. One najvažnije odnosile bi se na mogućnost da ode u određene klubove po "specijalnoj ceni".

Dakle, u ugovoru bi morala da bude navedena tačna cifra za koju bi, recimo Real, mogao da ga odvede. To svakako ne bi bila bagatelna cena, ali ni cifra koju bilo koji velikan ne bi mogao da sebi priušti.

Na taj način Mbape bi se obezbedio s više strana. Dobio bi značajno povećanje plate, a opet ne bi sebe previše udaljio od transfera u Real, u slučaju da, primera radi, Kraljevski klub zbog spcifične finansijske situacije odloži napad za godinu ili dve dana.

Na kraju tu je i procena kolega iz Španije: trenutno, PSŽ je bliži produženju saradnje nego Real transferu. Ali ko može da garantuje da će tako biti idućeg leta?


tagovi

Kilijan Embape

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara