Milan 90 minuta držao u šahu Staru damu: A onda smo videli VAR penal i egzekuciju Ronalda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.02.20. | 22:43

Na kraju nezasluženih 1:1 u prvom meču polufinala Kupa Italije

Ponovo će navijači Milana imati noćne more! Pre četiri večeri su gledali kako njihov voljeni tim gazi Inter 45 minuta, a potom umire. Večerašnje scene su bile još brutalnije. Držala je ekipa Stefana Piolija za vrat, u šah poziciji, Juventus svih 90 minuta. Nije bilo naznaka da će se Stara Dama izvući iz kome, čak i sa igračem više, a onda je pokušaj makazica Ronalda leđima okrenuti Kalabrija zaustavio rukom... Dobro, uvek može da se raspravlja o penalima za Juventus, ali je ovog puta uz pomoć VAR-a sudija Valeri je ispravno presudio... Naravno, Ronaldo nije propustio da golom približi Juventus finalnoj predstavi – 1:1.

Milan je produžio interval svega dobrog viđeno protiv Intera. Ponovo je Stefano Pioli naredio juriš od prvog minuta, oslanjajući se na tandem koji je stvorio. Definitivno, najveći benefit od dolaska Zlatana Ibrahimovića izvukao je Ante Rebić. Hrvat je ponovo bio lutajuća mina koja je ujedala odbranu Juventusa kada god je mogla. Razoružavao ga je u nekoliko navrata Điđi Bufon, ali u 61. minutu nije mogao ništa da uradi. Rebić je na taj način stigao do petog gola u zvaničnim utakmicama u poslednjih 25 dana. Juventus je ponovo pokazao da ima problem igre i amopouzdanja. Mauricio Sari je na teren izveo gotovo najjači tim, ali nije to bila ni senka dominantne ekipe. Čak i sa igračem više, posle crvenog kartona Tea Ernandeza, Stara Dama je delovala uspavano. Toliko da je Kristijano Ronaldo pokazivao simptome frustracije sve do pomenutog penala u 90. minutu.Gledao je iz neposredne blizine velike greške saigrača, posebno De Lihta. Međutim, zadovoljan je napustio travu San Sira...

Izabrane vesti

Navijači Milana kao da su u dobrom delu prvog poluvremena gledali kopiju utakmice sa Interom. Onog lepšeg dela utakmice sa Interom. Ponovo su Rosoneri bili goropadni, i totalno limitirali učinak višestrukog uzastopnog šampiona Italije. Jakim tempom Milan je preuzeo inicijativu, lako osvjajao prostor, dobijao duele i pretio Điđiju Bufonu... Jeste žiža italijanske i svetske javnosti bila usmerena ka Zlatanu Ibrahimoviću, ali jednu od najboljih utakmica u dresu Milana igrao je Teo Eernadez. Njemu uz bok je bio i svepristuni Ante Rebić, koji je progledao od dolaska Zlatana Ibrahimovića.

Kakvu smo utakmicu gledali najbolje ilustruju brojke: Milan je imao sedam pokušaja, Juventus samo jedan. Odlično je od strane Kjara bio čuvan Kristijano Ronaldo, pa je Stara Dama pripretila samo posle odličnog šuta Kvadrada sa distance. Ostalo je bilo u znaku Milana.

Milan je odlično pipao slabe tačke u defanzivnoj postavi Mauricija Sarija. Već u petom minutu šutirao je Rebić, ali je Bufon bio koncentrisan. Nedugo zatim Teo Ernandez je prošao po levoj strani, centrirao, ali atraktivan pokušaj Zlatana Ibrahimovića još nije prošao.

Imao je jš jednu solidnu šansu Milan, i opet preko Rebića. I opet je raspoloženi Bufon odbranio. Legendarni golman je držao u životu Staru Damu sve do 61. minuta. Odbranio je još jedan zicer Rebiću, ali Hrvat se tokom čitavog meča savršeno kretao, jurio loptu po šesnestercu i konačno dočekao trenutak radosti. Centrirao je Kastiljeho, nikako nije mogao do lopte Ibrahimovića, ali je na drugoj stativi bio sjajni hrvatski reprezentativac i brzom reakcijom ostavio bez mogućnosti Bufona da reaguje.

Morao je tada Mauricio Sari da izvuče iz igre De Šilja i pojača napad uvođenjem Iguaina. Sreća je počela da se osmehuje Juventusu, pošto je u 73. minutu isključen Teo Ernandez ( u revanšu neće igrati ni Ibrahimović). Možda je to bila prestoga odluka. Ali teško da će se neko toga sećati.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara