(AFP)
(AFP)

Matija Nastasić ostaje u Španiji, ali će igrati u Drugoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.24. | 03:29

Srpski štoper pred potpisom

Treću godinu uzastopno Matija Nastasić će potpisati ugovor u Španiji u završnici prelaznog roka. Samo što sad neće čekati baš foto-finiš. Najpre je 1. septembra 2022. stigao posle isteka ugovora sa Fjornetinom u Maljorku, juna naredne godine mu je saradnja sa Ostrvljanima istekla, a onda je opet 1. septembra, samo 12 meseci kasnije, stigao na Baleare. Sad bi mogao u kontintalni deo države, odakle ga zove Burgos.To znači da bi iskusni štoper ostao u zemlji aktuelnog prvaka Evrope i olimpijskog pobednika, ali bi promenio ne samo destinaciju, nego i takmičenje. Minule dve sezone proveo je u Primeri i dobrim partijama, zajedno sa sunarodnikom Predragom Rajkovićem, značajno pomogao u misiji opstanka, dok bi sad igrao u Drugoj ligi.

Lokalni mediji iz pokrajine Kastilja i Leon uveravaju da je Nastasić pred potpisom i da je taj posao izvestan. Ako se realizuje, Matija ništa neće koštati Burgos, jer mu je ugovor sa Maljorkom istekao i u novu sredinu stiže sa „čistih“ papira.

Izabrane vesti

Na taj način bi se okončala višesedmična polemika gde će rođeni Valjevac nastaviti karijeru. Bilo je govora da bi mogao na Kipar, odakle ga je zvao Aris iz Limasola, pominjao se grčki Olimpijakos, mogućnost da se vrati u Italiju (igrao za Fjorentinu) otvorili su Torino i Udineze, ali je Burgos, izgleda, bio najuporniji.

Bivši član Teleoptika (nikad nije debitovao za Partizan), Fjorentine, Mančester Sitija i Šalkea ima 31 godinu i Burgosu bi doneo iskustvo sa raznih destinacija. Možda i dodatno podigao ambicije kluba da se pojuri plasman u Primeru. Makar kroz baraž.


 


 


tagovi

BurgostransferiLetnji prelazni rok 2024Matija Nastasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara