Stadion Novog Pazara (©Starsport)
Stadion Novog Pazara (©Starsport)

Matić pred Spartak: U plej-autu smo sticajem okolnosti, dužni smo klubu i navijačima

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 10:35

Šansu protiv Subotičana mogli bi da dobiju i neki omladinci Novog Pazara

Novi Pazar je u seriji od tri pobede, što se dešava tek drugi put u Mozzart Bet Superligi 2023/2024. Momenat je, ipak, kudikamo drugačiji u odnosu na trijumfalni trokorak Plavih tokom novembra i decembra, kada su Adem Ljajić i drugovi vođeni sa klupe Sinišom Dobrašinovićem dostigli vrhunac forme i jasno potvrdili evropske ambicije. Ovo sada više liči na postsezonu.

Uoči popodnevnog gostovanja ekipe Spartaka (16.00, Arena Sport 1 Premium), u okviru petog kola plej-auta, interesovanje za fudbal kraj Jošanice i Raške je na ovogodišnjem minimumu. Posle dugačkog posta, pobede su tu, ali snovi o Evropi odavno su nestali. Pazarci sa temperamentnim Slavkom Matićem kao dirigentom po pitanju struke i matematički su obezbedili opstanak u elitnom rangu, a jako blizu su i Subotičani, pa predstoji duel lišen većeg rezultatskog naboja.

Izabrane vesti

Matićeva družina vodeća je u slabijoj od dve superligaške grupe i ukupno deveta u elitnom srpskom karavanu sa 45 bodova. Odmah iza je Spartak sa tri boda manje, uz dve pobede i tri remija u poslednjih pet kola.

"Mislim da niko u klubu nije razmišljao o opstanku. Tu smo, gde smo sticajem nekih okolnosti. Mi smo i na nekim utakmicama u kojima smo izgubili bodove pokazali da zaslužujemo plej-of. Potrebno je da nastavimo maksimalno. Dužni smo to klubu, sami sebi i pogotovo našim navijačima. Naročito u Pazaru moramo da im ponudimo jednu ozbiljnost", priča Matić za Mozzart Sport.

Slobodne dane sredinom minule sedmice iskoristio je da se kući, u Beogradu, bolje upozna sa kvalitetima Spartaka.

"Poštujemo sve, a najviše to što mi radimo. Moramo da učinimo sve što je do nas kako bismo nastavili da igramo kao na nekim poslednjim mečevima, gde su došli i rezultati. Želimo da osvojimo bodove. Subotičani sa novim trenerom (Milošem Kruščićem) igraju dosta bolje i beleže dobre rezultate, ali dolaze u našu kuću. Oni sad u kontinuitetu prikazuju kvalitet. To je njihova najveća vrednost. Traže i hoće nadigravanje. Imaju igru jednog dodira na 20 metara od protovničkog gola, pa na taj segment moramo da obratimo pažnju. I mi pokušavamo nešto slično".      

Šef struke Pazaraca imaće ponovo u konkurenciji za sastav glavnog kreatora Ljajića i štopera Emira Azemovića, koji su zbog visoke temperature, odnosno povrede kolena propustili slavlje protiv IMT-a u Zaplanjskoj (1:0). Na istoj lokaciji je isključenjem u finišu sam sebe precrtao levi bek Rafael Floro.

Čini se da bi minutažu u poslednja tri kola mogli da dočekaju i neki omladinci.

"Nagradili smo sada mlade veziste Mirzu Prgudu i Irfana Kahrovića, koji su minule nedelje trenirali sa nama. Od ranije su tu napadač Žulijus Eđike Opara i štoper Daris Karišik. Pratimo njihova izdanja u Omladinskoj ligi Srbije, što nam je i obaveza. Nadam se da će se namestiti situacija da oni dobiju šansu. Novi Pazar mora da forsira te mlade fudbalere. I klubu i njima je to potrebno. Ostaje da vidimo da li će se to desiti, kada i koliko. Nadam se da će to biti vrlo brzo. Opara je i ranije osetio žar superligaških borbi za bodove, dok je Karišik debitovao kod mene. Verujem da će njihovim stopama Prguda i Kahrović", završava priču Slavko Matić.

Posetioci Gradskog stadiona želeli bi da prisustvuju atraktivnom duelu i goleadi. Mreže su se u poslednja dva međusobna vojevanja zatresle samo po jednom, uvek na radost gostiju. Minimalan poraz od Golubova krajem decembra u Novom Pazaru bio je i poslednji posao Dobrašinovića na toj adresi, a identična pobeda na severu Bačke početkom marta jedina u kratkoj pazarskoj eri trenera Igora Matića.          

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Anan – Momčilović, Islamović, Srećković, Ljajić – Karaklajić, Suma

MOZZART SPORT, 35. kolo

plej-aut

16.00: (2,20) Novi Pazar (3,30) Spartak (3,10)

18.00: (2,35) Javor (3,15) Voždovac (2,95)

18.00: (2,35) Radnički Niš (3,25) IMT (2,85)

20.00: (1,30) Železničar (4,80) Radnik (9,50)



tagovi

Slavko MatićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara