Dragan Stojković i Marko Materaci (MN Press)
Dragan Stojković i Marko Materaci (MN Press)

Materaci u Beogradu: Mnogo volim Srbe, Dekija zovem Brate moj

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 14:43

Družio se i sa selektorom Draganom Stojkovićem

Srbija je ponovo imala čast da bude deo „FIFA World Cup Trophy“ turneje, te da u Beograd stigne najprestižniji fudbalski trofej na svetu, za koji će se za tačno dva meseca na Svetskog prvenstvu u Kataru boriti 32 selekcije.

Legendarni „Globus“ su otkrili selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i čuveni italijanski fudbaler Marko Materaci, osvajač Svetskog prvenstva 2006. godine. Tada se Italija posle boljeg izvođenja penala protiv Francuske popela na svetski tron, a Materaci ostao upamćen po udarcu koji je dobio od Zinedina Zidana.

Izabrane vesti

Piksijevi Orlovi će u novembru, nadamo se i decembru imati priliku da se bore za čuveni pehar, dok se Azuri nisu kvalifikovali na planetarnu smotru.

Kormilar srpskog državnog tima ne krije da je u aprilu, tokom žreba u Kataru dodirnuo popularnu Boginju.

„Velika je privilegija biti domaćin ovakvom skupu, pogotovo u društvu ovako eminentnih gostiju i za mene, najprestižnijeg trofeja na svetu, san svakog trenera koji vodi nacionalnu selekciju. Ja sam već dodirnuo trofej u Dohi kao selektor Srbije, naravno da ja i sve kolege selektori sanjamo da ga imamo u svojim rukama”, rekao je selektor Srbije.

Kada je reč o Materaciju, nije bilo vremena za novinarska pitanja, te se nekadašnji štoper Intera osvrnuo na simpatijama koje gaji prema srpskom narodu i prijateljima koje je stekao na Đuzepe Meaci.

„Ovaj trofej je san svakog deteta. U Interu sam igrao sa dve velike legende srpskog fudbala Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem. Više sam vremena proveo sa Dejanom nego sa suprugom. Čestitam kolegama što su se potrudili da sa toliko mladih ljudi svoje planove usmere na Mundijal. Srbe mnogo volim kao narod, a Dekija zovem „brate moj“, rekao je Materaci.



tagovi

Dragan Stojković PiksiMarko Materaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara