Završeno testiranje u Bundesligi: Negativno 14 klubova, samo Keln priznaje da ima zaraženih

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.05.20. | 11:39

Uskoro sledi i drugi krug provera da li ima kovida-19 među igračima i članovima stručnih štabova

Očekuje se da Bundesliga bude prva od Top 5 koja će se vratiti igranju sezone regularno do kraja. Datum restarta zasad nije određen, veruje se da bi to moglo biti za dve sedmice, a svih 18 ekipa je već destak dana u treningu tako da je sve spremno.

U sklopu priprema za nastavak urađeno je i testiranje članova stručnih štabova i igrača ne bi li se utvrdilo da li ima zaraženih na virus korona. I kako piše Kiker, ima ih i to u četiri tima. Zasad je samo Keln "priznao" da je među njima, pošto je utvrđeno da su obolela dva igrača i fizioterapeut.

Izabrane vesti

Augzburg je poslednji radio provere na kovid-19, pa rezultati još nisu objavljeni, dok Dortmund i Lajpcig ne žele da ih obnarode dok se ne uradi i druga serija testova. Zanimljiv je slučaj iz frankfurtskog Ajntrahta gde je prva serija testova pokazala da ima zaraženih, da bi u drugoj svi rezultati bili negativni. O čemu se radi, može samo da se pretpostavlja.

Do sada je urađeno preko 2.000 testova i rezultati su prilično dobri, ali čovek koji je u Bundesligi zadužen za povratak na teren nakon pandemije, Tim Mejer upozorava:
"Ukoliko bi se pojavio veliki broj pozitivnih testova, sezona bi propala. U to nema sumnje i zato nam je potrebna gvozdena disciplina i odgovornost od svih učesnika. Ne možemo da isključimo mogućnost da se pojavi još pozitivnih, jer čak i oni koji su sada negativni mogu biti pozitivni u drugom krugu testiranja"


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara