Zoran Marušić u dresu Nemana (©Reuters)
Zoran Marušić u dresu Nemana (©Reuters)

Marušić se vratio u Gruziju po priznanje za najboljeg strelca i prvu titulu u karijeri

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 09:57

Dinamo Tbilisi predvođen srpskim napadačem ima tri pobede iz prva tri kola, a savršen niz će pokušati da sačuva i ovog ponedeljka od 16 časova protiv Samguralija

Vratio se srpski fudbaler Zoran Marušić ovog januara u Tbilisi, da sa Dinamom proba da uradi ono što u sezoni 2021 nije uspeo – da osvoji titulu. I zasad mu ide dobro, ima Dinamo savršen niz pobeda, a četvrtu od početka šampionata Gruzije pokušaće da zabeleži ovog ponedeljka od 16 časova protiv Samguralija.

Nekadašnji napadač kraljevačke Sloge, BSK Borče i užičke Slobode u toj jednoj sezoni u Gruziji je uspeo da dođe do zvanja najboljeg strelca lige sa 16 golova. Taman dovoljno da naplati sebi jedan dobar ugovor u Uzbekistanu, gde je prešao u Navbahor.

Izabrane vesti

Međutim, Marušiću nedostaju trofeji, nije ni u Uzbekistanu uspeo da ga osvoji, kao ni ranijih godina u Belorusiji (Dnjepru i Nemanu), pa se sada 29-godišnji centarfor vratio u Dinamo, gde je i bio najbliži tituli.

Te 2021. do prvog mesta je došao Dinamo Batumi, a velikan iz Tbilisija se zato vratio na tron prošle godine. To znači da će Marušića od leta sa novim/starim saigračima da čekaju izazovi u kvalifikacijama za Ligu šampiona i sve što posle njih sledi.

16.00: (1,40) Dinamo Tbilisi (4,20) Samgurali (7,50)

Od početka nove sezone Marušić je nastavio u svom stilu, na prve tri utakmice je postigao dva gola i zabeležio dve asistencije. Posebno se istakao prošle srede u ludom meču protiv Gagre (5:3), najpre je pogodio za 3:1, a zatim je namestio Gabrijelu Siguji i Usmanu Kamari za preostale Dinamove golove.

Najtrofejniji gruzijski klub bi mogao da se osami na prvoj poziciji već sada, ukoliko savlada Samgurali, pošto je Dinamo Batumi, najveći konkurent, već jednom kiksnuo. U trećem kolu je odigrao 1:1 sa Dila Gorijem, pa sada ima 10 bodova. Bez poraza je još uvek i Torpedo iz Kutaisija, koji ima osam bodova.

Samgurali je za sada na šest, savladao je Gagru (4:3) i Telavi (1:0), a između ta dva meča je izgubio od Šukure (2:1).

U poslednje dve godine se Dinamo nije proslavio protiv Samguralija, na zbirnih osam duela trijumfovao je samo jednom (prošle sezone sa 3:0). Samgurali je trijumfovao tri puta, dok su u četiri navrata remizirali. Marušić u svom prvom mandatu u Tbilisiju nijednom nije zatresao mrežu Samguralija.

GRUZIJA 1 – 4. KOLO

Nedelja

Šukura – Telavi 1:2 (1:1)

Torpedo Kutaisi – Gagra 3:1 (2:1)

Saburtalo – Dila Gori 0:0

Dinamo Batumi – Samtredija 3:2 (1:1)

Ponedeljak

16.00: (1,40) Dinamo Tbilisi (4,20) Samgurali (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Gruzija 1Dinamo TbilisiZoran MarušićSamgurali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara