Martins bira: Oli na Zvezdu u 4-3-3 ili 4-4-2 sistemu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.19. | 10:23

Kao protiv Bajerna ili sa dva špica?

Navodno još postoje minimalne šanse, ali pre će biti da u Atini samo blefiraju. Pedro Matrins će morati da se snađe bez Matjea Valbuene koga je povreda odvojila od meča sa Crvenom zvezdom. A to će se svakako odraziti i na izgled Olimpijakosovog tima.

Grčki mediji spekulišu da su u suštini dve opcije sada pred portugalskim strategom. Biraće Martins između sistema 4-3-3 i 4-4-2 u kome bi se Migel Anhel Gerero pridružio Jusefu el Arabiju u samom napadu.

Izabrane vesti

To bi bilo i rizičnije rešenje, ali s obzirom da Oli mora da savlada Zvezdu određenu dozu moraće i Martins da ponese ne plećima. Uostalom, nije ovde ni važno koji je izbor manje ili više rizičan, već koji je mudriji.

Nešto slično videli smo u prošlom kolu grčkog prvenstva s tim da je uz El Arabija igrao Alžirac Hilal Sudani. Olimpijakos je u toj formaciji na gostovanju kod Panteolikosa slavio sa 3:0 uz dva gola i asistenciju El Arabija.

Pozadi svakako: Omar Elabdelui kao desni bek, Kostas Cimikas kao levi, uz Nelseona Semeda bi kao drugi štoper mogao da zaigra Avrama Papadopulos, što će biti jedna od promena u odnosu na beogradski sudar srpskog i grčkog šampiona, pošto smo na “Marakani“ gledali Jasina Meriju.

Ni vezni red Olimpijakosa neće izgledati isto, Jasin Benzija neće biti na terenu, u sredini bi trebalo da mesta zauzmu Giljerme, Madi Kamara i Andreas Buhalakis. Bar ako govorimo o sistemu 4-3-3. U tom slučaju po krilima Danijel Podense i Jorgos Masuras – s tim da bi ovog drugog mogao da izgura Lazar Ranđelović – u napadu sam El Arabi.

Ako bi Martins izabrao opciju 4-4-2 Buhalakis bi verovatno bio taktička taktička žrtva, mada lokalni mediji pominju i mogućnost da Masuras kao špic zaigra uz El Arabija, a ne Gerero, što bi onda otvorilo jednu upražnjenu poziciju na boku.

Bila bi to svojevrsna taktička klopka za beogradske crveno-bele, Masuras bi verovatno bio nešto povučeniji, ubacivao se između Zvezdinih linija, pokušavao da razvuče poslednji blok... Sa druge strane, otvorilo bi to dosta prostora za Zvezdu, ali kao što rekosmo – Olimpijakos mora da napadne.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara