Kevin Strotman (©Reuters)
Kevin Strotman (©Reuters)

Marselj se rešio Strotmanove plate, vraća se u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 23:35

Doduše ne komplet, Holanđanin na pragu transfera u Đenovu

Kevin Strotman nalazi se na potpis od transfera u Đenovu, javio je italijanski Skaj!

Sada već po tradiciji ugledni italijanski mediji čekaju kasne večenje sate da objave one najjače vesti, a kako je ovaj prelazni rok bio daleko ispod onoga na šta smo navikli zbog ekonomske krize i pandemije virusa korona, povratak holandskog veziste u Seriju A može da se smatra kao jaka informacija.

Izabrane vesti

Posle neprijatnog iskustva u Romi koje se 2018. završilo u znaku povreda, Strotman će ponovo zaigrati u Italiji gde stiže na “suvu“ pozajmicu iz Marselja. To znači da Đenova neće imati opciju otkupa na leto, ali u usmenom dogovoru emisara dva kluba stoji da će na leto ponovo sesti da razgovaraju o novoj pozajmici.

Razlog tome je što Đenova nema novca da pokrije Strotmanovu platu od 115.000 evra sedmično bez pomoći Marselja. Strotmanova primanja su četiri puta veća od onoga što dobija najplaćeniji igrač Grifona Đanluka Lapadula koji zarađuje gotovo 29.000 evra svake nedelje. To znači da će Marselj i Đenova da podele troškove, mada se još ne zna u kom odnosu.

Transfer bi mogao da bude završen već početkom naredne sedmice, a sve na ličnu inicijativu Strotmana koji je želeo da ode iz Marselja i konačno malo igra fudbal. Pošto je u igri proveo tek 227 minuta u svim takmičenjima, jasno je zašto je tražio da ide. Podsetimo, sportski direktor Marselja Pablo Longorija planira da raščisti platni spisak kluba ove zime, a pominje se i odlazak Nemanje Radonjića.



tagovi

ĐenovaOlimpik MarseljZimski prelazni rok 2021Kevin Strotman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara