Ivan Ilić (©Reuters)
Ivan Ilić (©Reuters)

Marselj krade Ilića Torinu i ostavlja ga Veroni

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 19:27

Mladi vezista pred transferom u Francusku za, nezvanično, 18.000.000 evra

Jedno od najčešće pominjanih imena u aktuelnom prelaznom roku je Ivan Ilić. Mladi vezista prerastao je ambicije Verone i zaslužio da se oproba u klubu višeg nivoa, mada je posle dovođenja u vezu sa Napolijem i Laciom bilo iznenađenje kada se pojavio Torino. Bikovi su želeli srpskog reprezentativca u paketu sa napadačem Isakom Hienom i ponudili 11.000.000 evra za Ilića, a 7.000.000, uz bonuse, za Šveđanina koji bio ostao u gradu Romea i Julije na pozajmici. Verona, međutim, traži okruglih 20.000.000 za svoj tandem.

Čeka se odgovor iz Torina, a u međuvremenu vodeći italijanski novinari specijalizovani za transfere javljaju da se u trku za bivšeg đaka Crvene zvezde uključio Olimpik iz Marselja, koji bi ga ostavio u Veroni do kraja sezone. Pojedini pišu i da su pregovori u odmakloj fazi, odnosno da bi dogovor mogao uskoro da bude postignut. Navodno su na Velodromu spremni da plate 18.000.000 evra za obeštećenje, mada ta informacija još nema potvrdu dovoljno pouzdanih izvora.

Izabrane vesti

Francuzi su letos bili na korak od angažovanja Ilićevog saigrača Darka Lazovića. Čak je kapiten Verone i bio na putu za Marselj, ali je iznenada sve propalo pošto se Verona nije dogovorila sa Kevinom Strotmanom da dođe u suprotnom smeru, iz Marselja na Bentegodi.

Hrvatski trener Igor Tudor sada, izgleda, ima nešto drugačije planove i želi mlađeg, 21-godišnjeg vezistu, koji je od dolaska u Seriju A septembra 2020. sakupio 76 nastupa i u njima dao pet, a asistirao za šest golova. Ilić je u Veronu stigao iz Mančester Sitija prvo na pozajmicu, da bi Italijani godinu dana kasnije platili 7.500.000 evra za otkup ugovora.

Ukoliko u narednom transferu promeni državu zaradiće i Crvena zvezda u kojoj je ponikao. Beogradskom klubu pripadaju sredstva solidarnosti i deo od procenata koje ima Mančester Siti.


tagovi

Ivan IlićZimski prelazni rok 2023Olimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara