Marselj kao u starom hitu (i tako već godinama): Prvo me pališ, pa me onda hladiš (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 23:11

Posle 5:1 u Brestu, Olimpik kiksnuo protiv Remsa kod kuće

Malo je klubova na celom svetu gde postoji veći pritisak (za igrače) od onog u Marselju. Čim se pojavi i najmanji nagoveštaj da bi to mogla da bude "TA" sezona; prva u kojoj bi se Olimpik okito titulom nakon više od decenije čekanja - ceo se grad diže na noge. Kreće ludačka euforija, padaju rekordi po broju sezonskih ulaznica (kao, recimo, ovog leta, kada je klub sa Velodroma rasprodao 49.000 istih), a onda se kao po pravilu momcima u belim dresovima 'vezuju' noge. I događaju se kiksevi zbog kojih nekadašnji šampion Evrope ispada iz trke za titulu već oko Nove godine.

Bujica emocija i ovog leta u najvećoj francuskoj luci. Počevši od odlaska Kilijana Embapea iz Pariza, preko dolaska Roberta de Zerbija i Mejsona Grinvuda, pa do blistave partije u Brestu proteklog vikenda, gde je Marselj slavio sa čak 5:1. Međutim kada se očekivalo da sa novim trenerom dolaze i neki drukčiji vetrovi, ponovo stara priča: kiks već u drugom kolu! Olimpik nije uspeo da dobije Rems pred tribinama krcatim svojim navijačima - 2:2.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, ali ovakav ishod definitivno 'ubija' ono pozitivno ushićenje i podseća na mnoge nesrećne sezone u kojima je Marselj gledao u leđa Pari Sen Žermenu, sve dok ga Sveci naposletku nisu i pretekli po broju titula.

Večerašnji meč spada u one zbog kojih mnogi u poslednjih petnaestak godina Olimpik nazivaju prokletim klubom. Tu je novcac, tu su navijači, tu su zvučna pojačanja, jaka trenerska imena, i onda se dogodi nešto poput ovog. Da li Rems, Strazbur, Lorijan, Anže, najmanje je važno. Bodovi se gube protiv ekipa daleko, daleko slabijeg kvaliteta i zaostatak još na jesen biva ozbiljan.

Pristojnu utakmicu odigrao je De Zerbijev sastav protiv Remsa. Poveo je na vreme pogotkom Amina Arita, dugo nije dozvolio ni šut u okvir svoga gola, međutim u pet 'žutih minuta' na početku drugog dela potpuno su destabilizovali tim.

Prvo je Seržo Akijeme poravnao na 1:1, da bi nakon furiozne kontre 20-godišnji Jaja Fofana napravio pravi mali dar-mar u šesnaestercu domaćina i iz dosta teške pozicije zakucao loptu u mrežu za potpuni preokret.

Puno je trebalo Marselju da se oporavi od tog šoka, uspeo je u 71. minutu da dođe do 2:2, zahvaljujući ozbiljnoj greški golmana Remsa i snalažljivosti Grinvuda, ali novi obrt nismo videli.

Dakle, Olimpik ko Olimpik. Zapali vatru u nedrima svojih poklonika, pa je surovo zagasi kiksom kad ga niko ne očekuje. Opevano u jednom starom hitu Alke Vujice, sećate se?

Ili je možda zaista nešto prokleto u tom klubu...

FRANCUSKA 1 – 2. KOLO

Petak

PSŽ - Monpelje 6:0 (2:0)

/Barkola 4, 53, Asensio 24, Hakimi 58, Zair Emeri 60, Kang In 82/

Subota

Lion - Monako 0:2 (0:0)

/Ben Segir 65, Kamara 80/

Lil – Anže 2:0 (1:0)

/Munije 34, Bajo 90+4/

Sent Etjen – Avr 0:2 (0:0)

/Ture 57pen, Sangante 67/

Nedelja

Lans - Brest 2:0 (2:0)

/Čavez 19, Le Kardinal 45ag/

Strazbur - Ren 3:1 (1:0)

/Andrej Santos 23, Emega 48, Vu 87ag - Blas 57/

Nica - Tuluz 1:1 (0:0)

/Klos 53 - Babika 73/

Nant - Okser 2:0 (1:0)

/Simon 14, Girasi 90+5/

Marselj - Rems 2:2 (1:0)

/Arit 25, Grinvud 71 - Akijeme 51, Fofana 55/



tagovi

Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara