Samjuel Žigo (©AFP)
Samjuel Žigo (©AFP)

Marselj dobio Lion posle tri godine - junak je štoper iz Avinjona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 22:56

Samjuel Žigo strelac jedinog gola u derbiju

Ne tako davno dva Olimpika bili su redovni konkurenti za titulu u prvenstvu Francuske, ali ove sezone daleko su od vrha. Marseljski je jedno vreme i bio na drugo poziciji, međutim, usledio je strmoglav pad pa je duel sa imenjakom iz Liona na svom Velodromu dočekao na sedmom mestu Lige 1, dok su gosti u meč ušli kao osmoplasirani na tabeli. Tu su i ostali.

Za bolju igru u prvom poluvremenu Marselj je nagrađen pogotkom Samjuela Žigoa u 44. minutu. Neometan je iz srca kaznenog prostora šutirao glavom štoper domaćih nakon centaršuta Veretoa iz kornera. Neshvatljivo je da su mu protivnički igrači dozvolili toliko prostora, a trenutak nepažnje skupo ih je koštao. Doduše, po prikazanom u meču 14. kola i nisu zaslužili više od poraza.

Izabrane vesti

Uspeo je Loran Blan da trgne ekipu svojim dolaskom na klupu, u večerašnji derbi ušli su s dve vezane pobede, ali na Velodromu su malo toga pokazali. Nisu pomogle ni promene u napadu na početku drugog poluvremena, kada su Toko-Ekambi i Rene-Adelajd zamenili Musu Dembelea i Husema Aruara. Bez oštrine bili su napadi Liona, a kao najopasniji izdvojio se šut Toko-Ekambija u 65. minutu, koji je bez mnogo muke zaustavio dobro postavljeni golman Marselja, Pau Lopez.

Nisu ni domaćini stvorili pregršt gol prilika, ali su delovali mnogo koncentrisanije i sigurnije od rivala. Videlo se to u pomenutom 44. minutu, kada je Žigo kaznio trenutak nepažnje Lionovih igrača. Bio je to drugi pogodak dugogodišnjeg štopera Spartaka iz Moskve od letošnjeg dolaska u Marselj. I prošli je dao za pobedu, protiv Liona (2:1). Zaobilaznim putem stigao je momak rođen u Avinjonu do Lige 1, ali individualno gledano, može da bude zadovoljan kako mu je počela karijera u najjačem rangu francuskog fudbala.

Što se tiče timskog učinka, sigurno da očekuje bolje rezultate, ali posle samo jednog boda u prethodnih šest utakmica, računajući Ligu 1 i Ligu Evrope i ispadanja sa međunarodne scene, mogla bi ova pobeda da bude nagoveštaj boljih dana za Igora Tudora i njegove fudbalere.

Bila je ovo prva pobeda Marselja nad Lionom posle skoro ravno tri godine. Prethodnu su ostvarili 10. novembra 2019. - 2:1, takođe na svom stadionu.

LIGA 1 – 14. KOLO

Petak

Troa - Okser 1:1 (1:0)

/Roni Lopes 28 - Perin 86/

Subota

Ajačio - Strazbur 4:2 (4:2)

/Belaili 33 pen, 40 pen, Idrisi 34, Nuri 45 - Belegard 6, Gameiro 17/

Anže - Lans 1:2 (0:1)

/Blažič 87 - Said 21, Medina 51/

Nedelja

Lorijan - Pari Sen Žermen 1:2 (0:1)

/Mofi 53 - Nejmar 9, D. Pereira 81/

Klermon - Monpelje 1:1 (0:1)

/Andrić 62, - Savanije 10 pen/

Nica - Brest 1:0 (0:0)

/Labord 54/

Rems - Nant 1:0 (0:0)

/Balogun 81 pen/

Tuluz - Monako 0:2 (0:0)

/Golovin 46, Embolo 60/

Lil - Ren 1:1 (1:0)

/Fonte 16 - Burižo 58p/

Marselj - Lion 1:0 (1:0)

/Žigo 43/



tagovi

Olimpik LionOlimpik MarseljFrancuska Liga 1Liga 1Samuel Žigo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara