Marota se otvorio: Vidal bitan za Inter, s njim možemo do "skudeta"

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.01.20. | 12:58

Direktor Nerazura ne krije da je Čileanac i dalje primarna želja, uprkos svim najavama iz Španije da ga Barselona ne pušta

Dok plavo-crni deo Milana treperi u iščekivanju navodnog dolaska Kristijana Eriksena, u sportskom sektoru Intera ne mogu da se smire zbog Artura Vidala.

Uprkos svim najavama sa Iberijskog poluostrva, pogotovo iz medija bliskih Barseloni da Vidal nema dozvolu da ide, makar ne do leta, na stadionu Đuzepe Meaca ne mire se s takvim ishodom i planiraju da budu agresivni sve do 31. januara i zatvaranja transfer pijace. To je priznao i direktor Nerazura Bepe Marota koji tvrdi da samo sa Arturom Vidalom Inter može da osvoji Skudeto i konačno skine Juventus sa trona.
“Vidalov dolazak zavisi od brojnih faktora, ali on je svakako važno pojačanje za nas. Znamo da je pozicija Barseloninog sadašnjeg trenera pod znakom pitanja, a niko ne može da predvidi šta će da se dogodi ako do promene dođe“, priznaje Marota i nastavlja:
“Juventus ima kvalitet i potrebno iskustvo da završi sezonu ispred Intera, ali uz pravo pojačanje možemo da budemo prvi na kraju“.

Izabrane vesti

Inter se trenutno nalazi na vrhu sa 45 bodova, koliko ima i Juventus koji je na čelu kolone ostao na kraju svake sezone od 2010. godine.
“Pre dve godine nisam mogao da zamislim Inter na čelu tabele Serije A. Voleo bih da mi se karijera drugačije odvijala, ali to je draž fudbala“.

Situacija s Arturom Vidalom dosta se zakomplikovala poslednjih dana. Aktuelni trener Barselone Ernesto Valverde ne želi da Čileanac menja sredinu bar do kraja sezone, s tim što sada i njegova pozicija "visi". Španija sve glasnije bruji o dolasku legendarnog kapitena Ćavija Ernandeza na trenersku funkciju i da mu je matični klub već ponudio ugovor na dve i po godine. Koliko bi Ćavijev eventualni povratak na stadion Kamp Nou udaljio ili približio Inter dovođenju Vidala i dalje je upitno. Pre svega, ostaje da Barselona za Vidala traži 20.000.000 evra, dok se Inter ne pomera sa sume veće od 12.000.000 evropskih novčanica. 

Arturo Vidal i Antonio Konte imali su svojevremeno odličnu saradnju u Juventusu, a na putu obnavljanja njihovih poslovnih odnosa na Stamford Bridžu isprečili su se Čelsijevi direktori. U Interu Kon​te je naišao na razumevanje sportskog sektora, pogotovo jer je Vidala u Juventus doveo upravo Marota iz Leverkuzena 2011. za 12.500.000 evra. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara