Marota obelodanio: To je to, zatvorili smo prelazni rok

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 20:55

Nerazuri neće tražiti napadača

Interov zimski prelazni rok zatvoren je spektakularnim transferom Kristijana Eriksena, potvrdio je večeras generalni direktor Intera Bepe Marota!

On je večeras izašao pred javnost s izjavom da je Inter stavio tačku na ovaj januar, što je pomalo iznenadilo fudbalsku javnost u Italiji, pogotovo jer se čekalo pojačanje u napadu.
“Mislim da je to – to što se tiče ovog prelaznog roka. Na tržištu više nema igrača koji bi mogli da unaprede ovaj tim“, rekao je Marota u kameru televizije Rai.

Izabrane vesti

To auomatski znači da je Inter digao ruke od Olivijea Žirua, Fernanda Ljorentea i Artura Vidala, koji su se ove zime najviše dovodili u vezu. 

Žiruov transfer na kraju je propao iako je praktično sve bilo dogovoreno. Od obeštećenja, do ličnih uslova saradnje. Međutim, na kraju su Žiruovi predstavnici čekali da dobiju papire za definitivnu realizaciju transfera, što se na kraju izjalovilo. U Milanu je počela da se vrti priča da će Inter ipak sačekati leto kako bi ga dovela, posle čega se u priču uključio Totenhem i sada su Sparsi jako blizu ozvaničenja ovog posla.

U međuvremenu se za Inter pojavila ideja Ljorente koja je kod Antonija Kontea uvek aktuelna pošto su imali uspešnu saradnju u Juventusu, a hteo je Italijan da ga dovede i u Čelsi. Međutim, u međuvremenu se priča otegla pošto Inter i Napoli nisu dogovorili oko uslova transfera pošto ni Napolitanci nisu u jednom trenutku nisu našli adekvatnu zamenu. Sada bi situacija mogla da se promeni, s obzirom da je Andrea Petanja doputovao na preglede i realizaciju transfera, mada se za Baska interesuje i Totenhem koji je u očajnoj potrazi za napadačem koji bi odmenio Harija Kejna.

Na kraju najveće razočaranje ostaje zbog Artura Vidala. Cele zime Konte je insistirao na dovođenju temperamentnog Čileanca s kojim je takođe imao dobru saradnju u Juventusu svojevremeno, ali Barselona je previše zatezala oko transfera i tražila 20.000.000 evra, dok Inter nije išao iznad 12.000.000 evra, pošto se paralelno dogovarao i dolazak Kristijana Eriksena. Iako je Konte bio uporan, sportski sektor Intera nije uspeo da nađe zajednički jezik s Barselonom. Međutim, možda bi i ovde mogla da se promeni situacija, s obzirom da u Španiji kruži priča da Barselona traži način da što pre proda Ivana Rakitića i Filipea Kutinja kako bi se obezbedio novac za napadača u poslednji čas. Doduše, pitanje je da li Inter ima novca za ovaj transfer.

Inter je, podsetimo, ove zime uz Eriksena doveo još i Ešlija Janga i Viktora Mozesa.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara