Marko Savić: Razlika između Zvezde i ostalih je nenormalna, selektirani za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 10:19

„Morali smo da igramo povučeno, jer ako im ostavite prostor...“, poručuje mladi stručnjak

Nije Železničar blistao na stadionu Crvene zvezde, ali je u drugom poluvremenu uveo domaćina u blagu nervozu. Tim iz Pančeva je iskoristio jednu od dve prilike, stigao do izjednačenja i naplatio trenutke simpatične igre.

Železničar nije bio oštar ofanzivno, ali je na momente prikazivao deo tradicionalnih zahteva Marka Savića, netp nalik Voždovcu iz perioda mladog stručnjaka. Bilo je poseda, kvalitetnih prenosnih lopti, na kraju i gola. Zadovoljilo je to Marka Savića, bez obzira na drugi uzastopni poraz. Mladi stručnjak je, po završetku meča, poručio da je Železničar morao da igra nisko zbog velikog potencijala Crvene zvezde.

Izabrane vesti

„Nisam zadovoljan porazom. Ne možete da budete zadovoljni kada izgubite meč. Generalni performans je taj da smo se branili malo niže nego što smo u pripremi utakmice očekivali. Sa drgue strane Crvenoj zvezdi morate da redukujete prostore ako želite da igrate egal utakmicu. Zvezdi ako date mnogo prostora... To je nenormalna razlika u kvalitetu. Ne znam kada je bila ovakva razlika, ne znam ni da li se Zvezda sa takvom razlikom suočava u Ligi šampiona. Oni su selektirani da igraju Ligu šampiona“, rekao je Marko Savić.

Nekoliko dobrih kontri Železničar je upropastio kašnjenima i lošim dodavanjima. Za Marka Savića – očekivano.

„Sigurno da smo mogli, ali igrači u ovakvim mečevima dolaze u završnu trećinu sa jakim pulsom i velikom potrošnjom. Morate da se odbranite protiv Zvezde, i zato je potrošnja velika. Detalji sa loptom nisu bili na nivou. Suština je da nismo bili loši, u nekim situacijama smo bili dobri. Verujemo da nam ta pas igra donosi rezultat i zato hoćemo da je instaliramo“.

Ako bude u nastavku Mozzart Bet Superlige igrao na nivou meča sa Zvezdom, Železničar će se sigurno naći u plej-ofu. Međutim, u prethodnom periodu nije bilo baš tako.

„Problem je taj što ovo što smo pokazali danas i ono od pre sedam dana (poraz od OFK Beograda), to je velika razlika. Očigledno je da individualno igrači ne traže maksimum od sebe na svakom treningu i utakmici. To je naš problem. Mi smo se tek skupili. Potpisali smo 22 igrača u roku od dva meseca, došao je novi trener i stručni štab. Potrebno je vreme, mada toga u fudbalu nema... Suština fudbala se kod mene neće menjati, ili suština igre. Biće onako kao u Voždovcu, možda se promene neki detalji“.

Pričao je trener Železničara i o šansama Crvene zvezde u Milanu.

„Inter je u top tri ekipe u Evropi, šta god tamo da uradi rezultatski je dobro. Siguran sam da će dobro da nas predstavlja, kao sve ove godine“. 


tagovi

Marko Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara