Marko Pantelić (©MN Press)
Marko Pantelić (©MN Press)

Marko Pantelić kandidat za potpredsednika Herte

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 12:15

Nekadašnji napadač želi nazad u Berlin

Vole ga navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa, a na pomen njegovog imena u trans padaju pristalice Ajaksa i Herte. Iako je odigrao samo jednu sezonu u klubu iz Amsterdama, Marko Pantelić prirastao je za srca pristalicama Kopljanika. Još više je omiljen u Berlinu, gde je plavo-beli dres nosio četiri sezone. A, na jesen bi mogao da se vrati kao funkcioner!

Po završetku igračke (2013) karijere Pantelić je neko vreme bio u ilegali, da bi se 2015. dovodio u vezu sa povratkom u Hertu kao sportski direktor. Nije do toga došlo, ali se tri godine kasnije, u decembru 2018. aktivirao kao potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije. Na toj poziciji bivši reprezentativac bio je do juna 2021, kada se ponovo povukao iz javnosti. Ipak, iz Nemačke stiže vest koja zvuči veoma interesantno: Marko Pantelić se kandidovao za potpredsednika Herte.

Izabrane vesti

Sigurno je da će se informacija koju je plasirao Bild dopasti navijačima plavo-belih, a da li će se obistiniti saznaćemo u novembru, za kada je zakazan izbor novog rukovodstva berlinskog kluba.

Do promena je došlo iznenada, pošto je januaru preminuo prvi čovek kluba Kaj Bernštejn. Kao vršilac dužnosti postavljen je Fabijan Drešer (41), koji je podneo kandidaturu za ostanak na poziciji predsednika, a konkurenti će mu biti automobilski preduzetnik Uve Dinebajer (61) i start-ap investitor Stepan Timošin (23).

***

MOZZART ČASTI LAJV TIKET!

Sve što treba da uradiš je da do nedelje odigraš tiket klasičnog klađenja za bar 1.000 rsd uz minimalnu kvotu 4,00 i najmanje četiri para od kojih je jedan iz Liga petice. Ovo neće biti teško obzirom na to kakvi mečevi te očekuju u ponudi - ovo su uslovi, a nagrada je 500 rsd za lajv”.

***

Nemački list navodi da nije poznato da li se Pantelić kandidovao u dogovoru sa nekim od njih ili samoinicijativno, pošto će se na izborima birati kompletno rukovodstvo.

Igrajući za Hertu srpski napadač je sakupio 138 utakmica u kojima je dao 55 golova. Ubrzo nakon njegovog odlaska klub je dvaput ispadao u niži rang, da bi se od 2013. ustalio u Bundesligi do pre dve sezone, kada je ponovo morao u Cvajtu. Prošlu takmičarsku godinu Herta je završila na devetom mestu drugoligaškog karavana, što je daleko od renomea dvostrukog šampiona Nemačke. Očigledno da Pantelić ima ideju kako to da promeni i vrati klub na staze uspeha.


tagovi

Marko PantelićHerta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara