Nikas Zile slavi pogodak u Minhenu (© Reuters)
Nikas Zile slavi pogodak u Minhenu (© Reuters)

Marko Nikolić se časno oprostio: Opet nije bilo svejedno šarenom Bajernu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 23:02

I Atletiko je u osmini finala

Okončano je prvo učešće Marka Nikolića u Ligi šampiona. Ideja čelnika i trenera Lokomotive bila je da se prezimi, makar kao treći obezbedi prolaz do evropskog proleća, na kraju su Moskovaljni ostali na dnu Grupe A, ali im osim tri boda – od kojih su dva osvojili u sudarima sa Aletikom – ostaje saznanje da su u oba susreta sa prvakom Starog kontinenta izgledali pristojno.

Slomili su ih Bavarci u Rusiji 11 minuta pre kraja, da bi na Alijanc areni prvak Nemačke potvrdio status najboljeg tima grupe, pošto je u šaranom sastavu slavio 2:0, ali je za Nikolića ohrabrujuće što je njegov tim duže od sata odolevao favoritu.

Izabrane vesti

Ekipa Hansija Flika, ovoga puta bez Roberta Levandovskog (blaža upala mišića) i Davida Alabe u protokolu, a sa Komanom, Gnabrijem i Ernandezom na klupi, slavila je tako što je terensku dominaciju i veliki broj udaraca ka golu naplatila tek u završnih pola sata. Prvo je na centaršut Daglasa Koste iz kornera Niklas Zule matirao dotad vrlo dobrog Giljermea, da bi posle minijature Serža Gnabrija Erik Maksim Čupo Motan pogodio cilj. S obzirom da je Bajern kod kuće tukao Atletika 4:0, a Salcburga 3:0, može se konstatovati da se Nikolićev sastav časno oprostio. Na mestu gde ne tako retko pucaju i petarde, samo dva primljena gola nisu tragedija.

Ruku na srce, domaćin je sve vreme kružio oko kaznenog prostora, dominirao posedom, udaracim, šansama tražio pukotinu u odbrani Lokomotive, stvarao prilike, ali je Giljerme sa pet odbrana dugo čuvao nulu na semaforu. Ni Brazilac nije svemoguć, pa je na kraju došla do izražaja razlika u klasi, makar Flik počeo sa Sarom kao desnim bekom, štoperskim tandemom Boateng-Zile, Rokom na mestu zadnjeg veznog... Baš je Mark Roka, letošnji novajlija iz Espanjola, sprečio Lokomotivu da povede, pošto je u padu pred kraj prvog dela, blokirao udarac Fransisa Kamanoa, prethodno je veliku šansu imao i Macej Ribus, u drugom delu istrčao je kontru rezervista Nikita Josifov, čime je ilustrovao orijentaciju Železničara da ugroze prvaka Evrope iz tranzicije. Nisu uspeli, ali nisu se ni obrukali, naročito ako se zna da su i samo imali kadrovskih problema, nisu mogli da igraju Smolov, Barinov, Ze Luis...

U drugom meču završnog kola ulogu favorita opravdao je i Atletiko, preko Salcburga rezervisao kartu za osminu finala. Madriđani nisu smeli da izgube i ne samo da nisu, nego su slavljem 2:0 odbranili drugo mesto u grupi.

Kao što Bajernu nije bilo svejedno u Minhenu, tako je i Atletiko morao da guta knedle pod Alpima. Domaći sastav je dvaput pogađao okvir gola: Beriša već u trećem minutu, Mepu u 77. kad su Španci već imali prednost, mučio je i Soboslaj golmana Jana Oblaka i koliko god bio ofanzivan domaći sastav je i „zelen“ za ovo takmičenje.

A Dijego Simeone prevejan trener da ne bi prošao dalje. Učinio je to u završnicama oba poluvremena, na krilima Janika Fereire Karaska. Belgijanac je najpre centrirao na glavu Mariju Ermosu za inicijalno vođstvo, potom i završio kontru i dodavanje rezerviste Anhela Koree pretvorio u konačnih 2:0.

LIGA ŠAMPIONA, ŠESTO KOLO

Grupa A

Bajern – Lokomotiva 2:0 (0:0)

/Zile 63, Čupo Motan 80/

Salcburg – Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Ermoso 39, Karasko 86/



tagovi

Marko NikolićNiklas Zule

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara