Marko Nikolić (Reuters)
Marko Nikolić (Reuters)

Marko Nikolić jedan od dvojice favorita za klupu Fradija

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 08:16

Srpski stručnjak bi mogao opet u zemlju naših severnih suseda

Srpski stručnjak Marko Nikolić bi mogao da se vrati u mađarski fudbal gde je već sa uspehom radio posle odlaska iz Partizana.

Prema infromacijama iz Mađarske, Nikolić je jedan od dvojice favorita da sednu na klupu tamošnjeg prvaka Ferencvaroša. Popularni Fradi je nedavno uručio otkaz nemačkom treneru Peter Štegeru nezadovoljan rezultatima u Evropi i Prvenstvu i već danima je u potrazi za njegovim naslednikom.

Izabrane vesti

Nikolić je prva želja, a drugi ozbiljan kandidat je bivši ruski selektor Stanislav Čerčesov. Pored njih dvojice su kao kandidati figurirali Jurij Vernidub iz Šerifa, Alfred Šruder bivši Hofenhajmov trener i pomoćnik Eriku Ten Hagu u Ajaksu i Ronaldu Kumanu u Barseloni, dalje italijanski stručnjak Euzebio di Frančesko koji je bez kluba od otkaza u Veroni i Ukrajinac Viktor Skripnik koji vodi Zoriju.

Ipak, iz ovih ili onih razloga u užem izboru su ostali Nikolić i Čerčesov

Od novog trenera se očekuje da nastavi tamo gde je stao Sergej Rebrov koji je letos napustio klub. Slavni Ukrajinac je radio sjajan posao, za tri godine je osvojio tri titule, a uveo je slavni klub i u Ligu šampiona. Letos je prihvatio unosnu ponudu Al Aina, a mađarski prvak ga je zamenio Štegerom koji je pre nekoliko godina radio u Borusiji Dortmund. Ipak, Nemac nije opravdao očekivanja. Ferencvaroš je u plej-ofu za Ligu šampiona ispao od Jang Bojsa, a u Ligi Evrope je zauzeo poslednje mesto u grupi sa Leverkuzenom, Betisom i Seltikom. U prvenstvu Fradi kasni bod sa liderom Kišvardom, ali ima i i utakmicu manje.

Sudeći po reakcijama u Mađarskoj, Nikolić je najpoželjnija opcija među navijačima Ferencvaroša. Radio je dve i po godine u rivalskom Videotonu sa kojim je beležio dobre rezultate. Osvojio je prvenstvo i kup, igrao grupnu fazu Lige Evrope gde je čak remizirao i sa Čelsijem i sveukupno je ostavio pozitivan utisak. Poznaje ligu, fudbalske prilike i mentalitet u Mađarskoj pa bi se lakše uklopio od drugih kandidata. A bio bi to i bolan udarac Videotonu koji je danas poznat po imenu Fehervar. Reč je o dva najuspešnija mađarska kluba poslednjih godina čiji rivalitet je sve veći.

Nikolić je bez posla od oktobra kada je smenjen u moskovskoj Lokomotivi. Prethodnih dana su ga i turski mediji pominjali u kontekstu mogućeg rešenja za klupu Bešiktaša.


tagovi

Marko NikolićStanislav ČerčesovFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara