Marko Docić i Gelor Kanga (© Star sport)
Marko Docić i Gelor Kanga (© Star sport)

Marko Docić do kraja sezone obara rekord i postaje fudbaler sa najviše utakmica u dresu Čukaričkog

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.02.23. | 13:21

Usput, želi treći put otkako je na Banovom brdu da njegova ekipa završi prvenstvo na trećoj poziciji

Igrao je Čukarički u početna dva kola prvenstva u kalendardskoj godini neizvesne mečeve, oba rešio u svoju korist i to golovima pred kraj. Najpre u Subotici, kad je bio bolji od Spartaka (3:1), potom u duelu sa kragujevačkim Radničkim, gde je na jopš dramatičniji način, pogocima u nadoknadi, osigurao tri boda (3:2).

Zato ga krasi ogromna psihološka snaga uoči najzatevenijeg gostovanja u Mozzart Bet Superligi, Crvenoj zvezdi na stadionu Rajko Mitić (subota, 15.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

„U prvom meču protiv Crvene zvezde na Banovom brdu izgubili smo 2:3, bez ozbiljnije šanse. Bio je to možda i jedan od naših lošijih mečeva u sezoni. Moja želja je da u subotnji meč protiv šampiona uđemo drugačije. Zvezda je, po mom mišljenju, ubedljivo najbolji tim u Super ligi, ali smo ih i previše respektovali u prvom meču. Trebalo bi protiv Zvezde da budemo rasterećeni, ali hrabri, sa dobrom energijom, željom da se nadigravamo. Što da ne, i da napravimo dobar rezultat.“, istakao je Marko Docić.

Kapiten Brđana je u minulom kolu doneo ekipi Dušana Kerkeza trijumf nad Radničkim 1923, tako što je poentirao maltene u završnom napadu na utakmici.

„Znao sam da će biti tako u tom trenutku. Dva dana pred utakmicu na treningu konstantno sam šutirao u tu stativu. Rekao sam i tada, možda će nam ta stativa doneti sreću, tako je i bilo“.

Čukarički je na četvrtom mestu, sa jasnom željom da se domogne evropske ulaznice.

Osim Crvene zvezde i Partizana, izdvojilo se još tri, četiri kluba, najveće konkurente za preostala mesta koja vode u Evropu. Zavisiće mnogo i od takmičenja u Kupu Srbije. Svaka utakmica, svaki bod će biti od velikog značaja. Ova sezona je mnogo jača od prethodnih, dosta igrača se vratilo iz inostranstva, nivo fudbala se podigao. Upravo zbog toga što ćemo imati pet predstavnika u međunarodnim takmičenjima, dva najbolja u Ligi šampiona, treći će imati obezbeđen nastup najmanje u grupnoj fazi Lige konferencije... Veliki je ulog, ali to smo znali i na početku prvenstva, sve to nam je konstantno u podsvesti.“

Dvaput su belo-crni bili treći u šampionatu Srbije otkako je Marko u klubu.

Ukoliko uspemo u tome još jednom, bio bi to i najveći uspeh u mojoj karijeri. Sve je moguće u nastavku prvenstva, TSC nam je na bod, Partizan na pet, blizu nas su Vojvodina, Novi Pazar... Ništa se neće znati do pred sam kraj takmičenja. Svi konkurenti pobeđuju, tako da bi trebalo biti strpljiv i uporan“.

Osim želje da se domogne plasmana u UEFA takmičenja Marko Docić ima i lilni cilj, a tiče se obaranja rekorda u vlasništvu Rudija Gusnića po broju utakmica za prvi tim kluba sa Banovog brda. Sadašnji kapiten je skupio 185 mečeva, Gusnić je na koti 197, tako da je do kraja sezona realno da ga svrgne.

Kad sam dolazio ovde, nisam se nadao da će se to dogoditi. Tako su tekle stvari u mojoj karijeri, postao sam kapiten, neko ko je među nosiocima ove ekipe. Veoma sam zadovoljan u klubu, ovo je moja kuća. Bliži se i 200. utakmica. Nadam se kad dođe taj trenutak, da ćemo već biti i blizu možda istorijskog uspeha. Sve ovo vreme „rastem“ sa klubom, samo neka se tako nastavi“, dodao je autor šest i asistent za sedam golova ove sezone.


 


tagovi

ČukaričkiMarko Docić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara