Klaudio Markizio (©AFP)
Klaudio Markizio (©AFP)

Markizio opleo po Alegriju: Kada je Juve dotakao dno, igrači su pljuvali krv! Sada nema jedinstva, čvrstine

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 16:52

“Ako je tim zaista jedinstven, ako je grupa dovoljnsto čvrsta, igrači i trener mogu pronaći ključ za okončanje krize u klubu”

U Juventusu – rasulo.

Davane su Staroj dami najveće šanse da osvoji skudeto, a ona se nalazi na sedmom mestu u Seriji A. Svezala je tri meča bez pobede, nema ni naznaka da će izaći iz krize. Igrači ne napreduju, kapitalac Pol Pogba se povredio, a koliko je frustiran Anhel di Marija najbolje oslikava crveni karton na gostovanju Monci.

Izabrane vesti

Bjankonerima nedostaje kreacija i maštovitost, zaribala je mašinerija Masimilijana Alegrija. Nalazi se na udaru navijača, klupskih veličina i bitnih igrača u šampionskim sezonama. Među najglasnijima je Klaudio Markizio.

Nedavno je Dušan Vlahović bio na tapetu Klaudija Markizija, sada je opet na red došao Masimilijano Alegri. Ne štedi ga njegov nekadašnji saborac.

Dotakli smo dno. Igrali smo u Seriji B i posle nekoliko dobrih sezona u Seriji A u dve uzastopne smo završili na sedmom mestu”, počeo je priču Klaudio Markizio i osvrnuo se na kompletan ciklus kroz koji je prošao Juventus:

Počeli smo dobro, a onda kolaps u januaru. Neshvatljivo. Imali smo neku vrstu bola u stomaku, nismo mogli da postignemo rezultate koje smo želeli. Bilo je teško to razumeti, dobro smo trenirali, bili jedinstven tim… Onda je stigao Konte. Pronašao nam je žicu, dodirnuo dušu tima, posebno kod igrača koji su već osvajali trofeje”.

Ubrizgao je Antonio Konte adrenalinsku injekciju igračima Juventusa, udarila im je krv na oči. Bili su gladni pobeda, grizli su na terenu. Toga sada nema.

Pitao nas je: ‘Da li si ti to zaista? Da li ste vi to zaista?’ Ovo je Juventus, moramo da se vratimo i pljujemo krv po terenu. Moramo se vratiti tamo gde pripadamo”.

I tokom šampionskih sezona prolazila je Stara dama kroz turbulentan period, jedna utakmica umela je da okrene sezonu naopačke. Nekada je potrebna samo inicijalna kapisla… Baš ono što sada Bjankonerima nedostaje.

Imali smo sreće te sezone, ali ponekad vam je potrebna prekretnica, utakmica koja menja sezonu”.

Osvojio je Antonio Konte tri skudeta sa Juventusom i u predsezoni 2014/2015 napustio klub. Na upražnjenu klupu seo je Masimilijano Alegri, nastavio je tamo gde je stao njegov prethodnik, ali se 2015/2016 suočio sa velikim problemima. Užasan start i požar ugasio je trijumf u torinskom derbiju.

Klaudio Markizio i Masimilijano Alegri(©Reuters)Klaudio Markizio i Masimilijano Alegri(©Reuters)

I ponovo je Maks Alegri tu, i ponovo je početak jako loš. Možda se vatra rasplamsa u derbiju sa Milanom koji se bliži. Bolju priliku u skorije vreme za “bum” neće imati.

Bojali smo se da ćemo se vratiti u prošlost”, priznaje Klaudio Markizio i dodaje:

Imali smo užasan početak, nismo bili u dobroj poziciji, ali derbi Torina je sve promenio. Verujem da bi tako nešto moglo da se dogodi, taj detalj najbolje sumira Juventusov period”.

Pitanje je da li je ovaj Juventusov tim kadar da okrene sezonu u svoju korist, da se skupi, zbije redove.

Ako je tim zaista jedinstven, ako je grupa dovoljnsto čvrsta, igrači i trener mogu pronaći ključ za okončanje krize u klubu. Čak i bez sjajnih nastupa. To je deo Juventusovog DNK, najbitnije je zajedništvo”, zna Markizio šta je ključ za izlazak iz kriznog perioda, ali je primetna i sumnja.

Nije ubeđen Klaudio Markizio da će i ovoga puta Juventus pod dirigentskom palicom Maksa Alegrija “progledati” posle očajnog starta. Kao da se DNK izgubio… I pre godinu dana se isto pitao.



tagovi

Klaudio MarkizioJuventusMasimilijano AlegriSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara