Marin prodisao sa Ivanićem, Zvezda izbacila Bajern iz misli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.11.19. | 19:56

Crveno-beli savladali Voždovac sa 2:0

Crvena zvezda se konačno otarasila misli o istorijskom debaklu protiv Bajerna, pošto je večeras na svom terenu savladala Voždovac golovima Marina i Bena i stigla do 15. prvenstvenog slavlja u ovoj sezoni - 2:0 (0:0).

Srpski šampion je krunisao veliko zalaganje i pritisak na gol Zmajeva u drugom poluvremenu. U situaciji kod prvog gola delovalo je da su prvo Tomane, a posebno Marin, bili u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, to nisu signalizirali Jovan Šegrt i njegovi pomoćnici. Konačno, svaka dilema je razrešena neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka, kada je Ben pogodio iz drugog plana sa ivice kaznenog prostora.

Izabrane vesti

Najveći pogodak Vladana Milojevića na ovoj utakmici bilo je to što se odlučio da upari Marina i Mirka Ivanića u veznom redu. Crveno-beli su zaigrali u formaciji 4-1-4-1, a u ulozi "osigurača" u veznom redu našao se mladi Njegoš Petrović. Ulazak Ivanića u manevar, kao još jednog kreativnog igrača, u ogromnoj meri je rasteretio Marka Marina. Ivanić se našao na poziciji takozvane "osmice", dobro je otvarao akcije i vrlo dobro kombinovao sa Marinom i ostalim saigračima.

Ipak, treba napomenuti da je Mateo Garsija bio jedan od najagilnijih u nastavku meča. Vrlo dobro se kretao i probijao linije protivničkog tima, a bio je i pokretač akcije kod prvog gola na utakmici. Argentinac je povukao loptu do ivice kaznenog prostora, ostavio loptu za Tomanea, a ovaj ostavio loptu na tacnu Marinu, koji je uputio neodbranjiv udarac ka golu na kojem je stajao Marko Ilić.

Mohamed el Fardu Ben, koji je u svom stilu pretio iz drugog plana nije uspeo da iskoristi nekoliko povoljnih situacija pred protivničkim golom, ali mu se za veliki trud vratilo u trećem minutu nadoknade. Napadač sa Komorskih Ostvra bio je na pravom mestu kod izbačene lopte Ilića nakon centaršuta Gobeljića. Pronašao je pukotinu i pogodio nebranjeni deo protivničkog gola. Portugalac Tomane jeste bio u ulozi asistenta kod prvog gola, ali je utisak o njegovoj igri ponovo bio neubedljiv. Bivši igrač Tondele je se samo jednom na početku utakmice izborio za situaciju da ugrozi gol protivnika, ali nije uspeo da zatrese mrežu Zmajeva.

-------------------------------------------------

CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC 2:0 (0:0)
/Marin 60, Ben 90+3/
Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Jovan Šegrt

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić – Petrović - Ben, Ivanić (od 78. Jovančić), Marin (od 92. Simić), Garsija (od 86. Vukanović) – Tomane.
VOŽDOVAC (4-2-3-1): Ilić – Lasickas, Mikić, Cvetković, Daničić – Nikolić, Nišić – Mašović (od 59. Krasić), Zličić (od 79. Cvetićanin), Živojinović – Stoisavljević (od 64. Dević).

-------------------------------------------------

Talentovani strateg Zmajeva Radomir Koković u prvom poluvremenu je uspeo značajno da oteža posao Crvenoj zvezdi u organziciji igre. Voždovac je visokim presingom na protivničkoj polovini značajno usporavao kreiranje napada domaćeg tima, koji je to uspeo da prebrodi znatno većom energijom u nastavku meča, pa su gosti na kraju poklekli. Zmajevi ipak nisu uspevali da budu preterano opasni pred golom Milana Borjana, o čemu govori i podatak da su u prvih 45 minuta imali samo jedan šut i van okvira protivnočkog gola. Ipak, gosti će žaliti za situacijom iz 24. minuta, kada je sudija Šegrt poništio gol Cvetkovića zbog prekršaja Mikića u vazdušnom duelu sa Rodićem.

U nastavku meča su ipak preovladali kvalitet i velika odlučnos srpskog šampiona da dođe do slavlja i značajnog psihološkog impulsa. Milojević je dobio dobio pozitivne odgovore kada je u pitanju formacija za današnji meč, ali i načina na koji su se u njoj snašli pojedini igrači. Pre svih Ivanić i Garsija. Starteg crveno-belih je finiš utakmice iskoristio priliku da pruži neophodne minute i Dušanu Jovančiću, koji se vratio iz povrede.

Crveno-beli u sredu gostuju u Lučanima, dok će u uvertiri utakmice sa Olimpijakosom u Pireju, dočekati Spartak na svom terenu. Voždovac u sredu dočekuje zahuktali Radnički iz Niša, a potom ide u goste Javoru u Ivanjicu.

SRBIJA 1 - 18. kolo

Petak
Proleter – Mladost  0:1 (0:0)
/Pavlović 73p/

TSC - Spartak  2:2 (1:1)
/Milićević 12, Tumbasević 72 - Otašević 31 93/

Subota
Javor -  Radnički Niš 0:7 (0:2)
/Đorđević 10, Čumić 38, 75, Jirka 48, Pantelić 65, Haskić 66, Mihajlović 83/ 

Napredak - Inđija 1:3 (1:0)
/Vukadinović 7 - Ilić 53, Milosavljev 58, Bastajić 75/

Rad - Vojvodina 1:2 (1:2)
/Perendija 21. penal - Topić 28, Stojković 45+4/

Radnik - Čukarički 3:3 (2:3)
/Pavlov 9, 28, Tomić 50. penal - Stojanović 13, 17, Birmančević 24/

Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (0:0)
/Marin 60, Ben 90+3/

Nedelja
15.00: (17,00) Mačva (6,75)  Partizan (1,18)

*Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara