Maribor oprezan favorit u pohodu na Triglav

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.06.20. | 14:20

Bojazan trenera gostujućeg trenera, Sergeja Jankovića zasniva se na skoru od šest bodova koliko im je tim iz Kranja otrgao na poslednja tri zajednička susreta

Jeste, Maribor je favorit pred gostovanje u Kranju, odnosno utakmicu 28. kola šampionata sa Triglavom koja počinje u 18 časova. Međutim, u klubu se dobro sećaju kako im je Triglav na protekla tri susreta otrgao šest bodova, pa po strani stavljaju fenjerašku reputaciju domaćih.

Uostalom, to potvrđuju i reči bosanskog trenera Sergeja Jankovića koji bi s tri boda prešišao drugoplasirano Celje, te došao na samo poen zaostatka za Olimpijom. Dakle, nije mu svejedno.

Izabrane vesti

„Pred nama je težak test. Triglav ima svoje planove u borbi za opstanak. Dobra vest je da će na tribinama biti navijača, što će utakmici dati drugu dimenziju. Analizirali smo konkurenta, znamo šta nas čeka, ali gledamo pre svega na sebe i najvažnije je da ostanemo na nivou na kojem smo bili protiv Aluminija (3:0), ili da postignemo čak i više od toga. Tim je u dobrom stanju, bez obzira na rezultate prethodnih mečeva. Svesni smo da u igri moramo biti još kreativniji“, rekao je Janković, a prenosi klupski sajt.

Elem, imaće Maribor i nekih otežavajućih faktora. U protokolu nema povređenog Mitje Vilera, defanzivca koga šef struke najavljuje kao spremnog već za naredni meč sa Rudarom, međutim, tu su Rudi Vancas, ali i Denis Klinar, pa ne treba razmišljati o eventualnoj nestašici igrača za popunu svih mogućih rupa u sastavu Maribora.

Što se Triglava tiče, teorija kaže da bi im tri boda značila beg iz opasne zone. Dole bi otišlo Domžale, ali to je iz perspektive poslednjih pet kola u kojima su uzeli tek dva mršava boda nemoguća misija.

SLOVENIJA 1 – 28. KOLO

Utorak

Mura - Celje 3:1 (2:1)

Sreda

Olimpija Ljubljana – Bravo 0:5 (0:4)

Rudar – Domžale 2:3 (0:1)

Aluminij – Tabor Sežana 0:2 (0:0)

Četvrtak

18.00: (7,50) Triglav (4,50) Maribor (1,38)


* Kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...


FOTO: Printscreen


tagovi

Slovenija 1MariborTriglavsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara