(©MN Press)
(©MN Press)

Marakana hvata zalet za četvrtak i na terenu i na tribinama: Novajlije, rođendan, Bora

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.09.24. | 08:53

Crvena zvezda od 20 časova igra protiv Napretka, navijači slave 61. godišnjicu stadiona i čekaju da vide Silasa, Radonjića i Krunića; biće i omaž Bori Đorđeviću

Od kada su 29. avgusta saznali imena rivala u rekonstruisanoj Ligi šampiona, navijači Crvene zvezde nestrpljivo čekaju 19. septembar i početak takmičenja. Taj datum se primakao, ali pre nego što ugoste Benfiku u Beogradu, crveno-beli će na svom stadionu večeras od 20 časova igrati protiv Napretka utakmicu osmog kola Mozzart Bet Superlige. Biće to prilika da Vladan Milojević vidi na delu trojicu igrača stiglih tokom reprezentativne pauze. Prvenstveno doskorašnje krilo Štutgarta Silasa Mvumpu, koji se očekuje u startnoj postavi, dok bi Nemanja Radonjić i Rade Krunić minute mogli da dobiju ulaskom sa klupe.

Utakmica sa Kruševljanima poslužiće i navijačima kao svojevrsna uvertira spektaklu koji će biti za pet dana. Ulaz na stadion je besplatan zbog 61. rođendana stadiona Rajko Mitić, a biće uprličen i omaž nedavno preminulom Bori Đorđeviću.

Izabrane vesti

Čuveni roker bio je veliki navijač Crvene zvezde, pa je klub pozvao sve koji ove subote dolaze na Marakanu da ranije uđu na tribine i upotpune program posvećen poznatom pevaču.

"Meč protiv ekipe iz Kruševca će početi minutom ćutanja, te ćemo i na taj način odati počast autoru brojnih Zvezdinih pesama, koje će se zauvek sa ponosom pevati na mečevima našeg voljenog kluba. Pozivamo sve navijače da na utakmicu dođu ranije, kako bi prisustvovali oproštaju od Bore Đorđevića", navodi se u pozivu crveno-belih, koji očekuju oko 25.000 gledalaca.

"Pobeda - želja naša, titula - radost naša", stihovi su jedne od Borinih pesama koje će se danas oriti Marakanom, a označavaju primarni cilj Crvene zvezde i u ovoj sezoni.

Pored želje da se u što boljem svetlu pokažu na međunarodnoj sceni, u Ljutice Bogdana krupnim slovima je zapisano osmo uzastopno podizanje pehara Mozzart Bet Superlige.

Stoga bi posao protiv Napretka, devetoplasiranog tima na tabeli domaćeg prvenstva sa osam bodova iz sedam kola, trebalo da bude odrađen bez trzavica. Optimizam kod domaćina dodatno pojačava i to što su Kruševljani u Beogradu savladani sedam puta uzastopno, uz gol-razliku 18:0.

Crvena zvezda je imala kiks u drugom kolu, kada je morala da juri 0:2 za poluvreme protiv Mladosti iz Lučana i tek u finišu utakmice uspela da stigne do boda, ali su izabranici Vladana Milojevića od tada uspeli da uhvate pobednički ritam i zasednu na čelo tabele. Forma je u usponu, međutim, potencijalni problem mogao bi da pravi umor reprezentativaca koji uglavnom imaju ulogu standardnih prvotimaca.

Seol je išao na dalek put u Aziju i igrao dvaput po 70 minuta za Južnu Koreju, Điga, Dalsio, Milson i Kanga su nastupali u Africi, gde je putovao i Šerif ali bez minuta u dresu Senegala. Slovenci Timi Maks Elšnik i Vanja Drkušić nisu išli dalje od Ljubljane, međutim, igrali su ceo meč i protiv Austrije i protiv Kazahstana. Mimović je oblačio dres mlade reprezentacije Srbije, a sa puta je stigao i Rade Krunić.

Verovatno će Milojević odmoriti neke od igrača jer posle Napretka u kratkom razmaku slede Benfika i Partizan ali navijače raduje što je Silas stigao spreman, kao i oporavak Omrija Glazera.

"Igramo na domaćem terenu i znamo šta hoćemo. Imali smo probleme u reprezentativnoj pauzi, jer je dosta igrača bilo sa nacionalnim timovima i kasno su se vratili... Radonjić polako dolazi do ritma, a Кrunić i Silas su u takmičarskoj formi. Glazer je dobro radio ove dve nedelje, ali ćemo videti ko će braniti. Razgovaraću sa njim i sa trenerom golmana Dušanom Gašićem", izjavio je Zvezdin trener u najavi utakmice sa Kruševljanima.

Ko god bude istrčao na teren u crveno-beloj opremi imaće zadatak da Crvenoj zvezdi donese tri boda i mirnu pripremu utakmice sa Benfikom, kao i dostojanstven oproštaj od čuvenog zvezdaša Borisava Bore Đorđevića.

Očekivani sastav Crvene zvezde, u formaciji 4-2-3-1: Glazer - Mimović, Leković, Spajić, Rodić - Dalsio, Elšnik - Olajinka, Ivanić, Silas - Duarte.

*****

ČASTIMO 500 RSD ZA UŽIVO KLAĐENJE! ODIGRAJ MOZZART BET SUPERLIGU SRBIJE

*****

MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

18.00 (1.58) Vojvodina (4.00) Železničar (5.90)

20.00 (1.07) Crvena zvezda (13.0) Napredak (25.0)

20.00 (2.90) Mladost Lučani (3.45) Radnički Kragujevac (2.40)

Nedelja

17.00 (2.95) Novi Pazar (3.40) Čukarički (2.40)

19.00 (5.80) OFK Beograd (3.90) Partizan (1.60)

19.00 (5.60) Tekstilac (3.70) TSC (1.65)

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara