Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Manji regionalni klasik iz šireg područja najvećeg grada na južnoj zemljinoj hemisferi

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.07.24. | 23:05

Novorizontino dočekuje Mirasol u poslednjem duelu 13. kola brazilske Serije B

U okršaju kojim se zatvara 13. kolo druge divizije šampionata Brazila, noćas se sa početkom od 01:00 časa po srednjoevropskom vremenu na stadionu Dr. Žorž Ismael de Biasi u Novo Orizonteu, sastaju Novorizontino i Mirasol, dve ekipe iz šireg područja najvećeg grada na južnoj zemljinoj hemisferi. Oba tima su u dosadašnjem toku šampionata ostvarila identičan bodovni učinak i trenutno su na deobi devetog mesta. Ono što je takođe zanimljivo je to da su isti samo godinu dana ranije, propustili šansu da se domognu elitnog ranga brazilskog fudbala, kada im je samo bod falio u odnosu na Atletiko Gojanijense koji je uspeo da ostvari promociju i povrati status prvoligaša.

Novorizontino će ponovo imati priliku da igra pred svojim navijačima, a tim sa popularnog Žoržaoa dolazi posle pobede u gostima od 2:1, protiv ekipe Sport Resifea koja važi za jednu od glavnih konkurenata za povratak u Seriju A. Trenutno ekipa zauzima 11. mesto u šampionatu Serije B, sa osvojenih 18 bodova, posle 12 odigranih utakmica, uz nultu gol-razliku sa 13 postignutih i isto toliko primljenih golova.

Izabrane vesti

Njihov učinak na domaćem terenu, može se reći da je pomalo razočaravajući u odnosu na prethodnu sezonu, jer u dosadašnjih pet utakmica koliko su odigrali pred domaćom publikom od početka šampionata, uspeli su da prikupe tek osam bodova, sa dve pobede, dva nerešena ishoda i sa jednim pretrpljenim porazom uz šest postignutih i šest primljenih golova. Uprkos očigledno neočekivanoj poziciji Novorizontina, tim ipak ostaje u gornjoj polovini tabele na kraju 12. kola. Iako je na 11. poziciji samo zbog lošije gol-razlike u odnosu na noćašnjeg protivnika Mirasol, ali i Gojas, te su svi udaljeni samo četiri boda od lidera, Amerike Mineiro, što pokazuje da je tabela Serije B izuzetno tesna i sa timovima sličnog tehničkog nivoa.

01.00: (2,40) Novorizonstino (2,95) Mirasol (3,05)

U tehničkoj komandi tima je iskusni Eduardo Baptista, starog 54 godine, čija je preovladavajuća formacija 3-4-3. Iskusni trener preuzeo je tim od sredinom novembra 2022. godine, a u prethodnoj sezoni samo ga je bod delo od istorijskog plasmana u Seriju A. Vrhunac kreacije igre, tada, a danas kao igrač iz drugog plana je iskusni Luka Boržes de Brito, ofanzivni vezista koji je igrao za velike timove iz Serije A poput Fluminensea, Internasionala, Korintijansa, ali ne treba zaboraviti I uspešne nastupe u Kataru gde je zastupao boje Al Rajana i Al Kora u dva navrata pre nego što se vratio u domovinu.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Mirasol, koji se pre tri kola borio za čelne pozicije, sada se bori da izbegne silazak u zonu ispadanja. Baš kao i protivnik u trenutnom kolu, klub iz Sao Paula je samo četiri boda udaljen od lidera Serije B, ali dolazi iz najlošijeg niza rezultata od početka sezone. Bez pobede u poslednja tri kola, poraženi su od Sport Resifea i Vila Nove, pored toga što su remizirali bez postignutih golova u poslednjem meču protiv Santosa, tako su na devetom mestu sa 18 osvojenih bodova. To je trenutni rezultat putanje sa pet pobeda, tri remija i četiri poraza uz 12 postignutih i devet primljenih golova. Jedan detalj je potstakao negodovanje navijača u nedavnim nastupima, a to je nedostatak ofanzivne efikasnosti, s obzirom na to da na poslednja tri meča njihov tim nije postigao gol.

Kao gost, tim trenera Santosa Batiste Žuniora, poznatijeg pod nadimkom Mocart, imao je izuzetno lošu kampanju, osvojivši samo dva boda u šest odigranih utakmica, uz šest postignutih i isto toliko primljenih golova. U formaciji 4-2-3-1 koju praktikuje, posebno se istakao napadač Delatore, koji svoje navijače raduje golovima. U dosadašnjem toku sezone postigao je sedam golova u svim takmičenjima, od čega četiri u Seriji B.

Utakmica je ima karakter manjeg regionalna klasika, između timova koji isu na obodu zaista ogromnog Sao Paula. U poslednjim rundama, Mirasol je imao velikih poteškoća da postigne gol. Znajući ovo, Novorizontino mora da deluje još agresivnije u ovom meču i potvrdi prednost igranja pred svojim navijačima u želji da na svoj konto doda nova tri boda. Poslednji okršaj ovih timova viiđen je krajem janura u sklopu ligaškog dela saveznog prvenstva Paulista, kada je na stadionu Žoze Marija de Kampos u Mirasolu došlo do podele bodova, rezultatom 1:1.

------------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

BRAZIL 2 - 13. KOLO

Sreda

01.00: (2,40) Novorizonstino (2,95) Mirasol (3,05)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 2NovorizontinoMirasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara