Stjepanović, Mijatović, Ilić, Nedeljković (©Starsport)
Stjepanović, Mijatović, Ilić, Nedeljković (©Starsport)

Mangupi overavaju maturu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.23. | 10:25

Po dva „klinca“ na obe strane terena

Fokus je uglavnom na strancima. Toliko ih ima u sastavu oba tima i uglavnom su „smešteni“ u ofanzivni deo, pa je prirodno da se od njih očekuje da reše 171. večiti derbi. Saldanja ili Kalulu, recimo, u Partizanu, odnosno Olajinka, Šerif kod Zvezde.

Međutim, prema najavama, po dva „klinca“ biće sa obe strane terena. Četiri „mangupa“ koja će večeras na stadionu u Humskoj overavati maturu. Koji će probati da pokažu zašto u njihovim klubovima ih vide kao veliki zalog za budućnost.

Izabrane vesti

Na crno-beloj strani biće Mihajlo Ilić (20) i Mateja Stjepanović (19), a na crveno-beloj strani Jovan Mijatović (18) i Kosta Nedeljković (18). Da i oni koji više vole da gledaju „našu decu“ imaju na koga da obrate pažnju.

Po godinama gledano, Partizanov tandem je stariji. Opet, dok je Mihajlo Ilić standardan u Duljajevom timu, odigrao 21 utakmicu od početka sezone i sada se vraća u sastav posle propuštenog meča protiv kragujevačkog Radničkog, Mateja Stjepanović ima jedva nešto više od utakmice u nogama prvog tima. Prvi put je starter bio u prošlom kolu, a već danas će zaigrati od prvog minuta protiv Zvezde. Ne mora to da bude nikakav problem, sličan put prošao je Strahinja Pavlović, koji je igrao na još osetljivijem mestu u ekipi.

Za Mihajla Ilića ovo će takođe da bude velika matura. Jeste se on ustalio u tim, ali veću utakmicu od današnje do sada nije igrao. Da je talentovan, pokazao je i poziv u A reprezentaciju koji je dobio pre nekog vremena, no kvalitet se, ipak, dokazuje u utakmicama za koje cela zemlja živi. Kao što je večiti derbi.

Duel Mihajlo IlićJovan Mijatović mogao bi da bude najzanimljiviji na celom derbiju. Mladi napadač Crvene zvezde je u velikom naletu, daje golove kao od šale, upisao je minute i u Ligi šampiona protiv Mančester sitija. Pun je samopouzdanja. Priča se o njemu i na istoku i na zapadu Evrope. A, opet, isto tako, biće ovo i Mijatoviću najveći izazov u karijeri, jer je do sada starter bio samo na nekoliko „manjih“ utakmica.

Zvezdin tandem, iako mlađi, na terenu je – iskusniji. Kosta Nedeljković je postao „prospekt“ ne samo Crvene zvezde, nego celog srpskog fudbala u potpunoj oseci i desnih i levih bekova. Zato ga na „Marakani“ gledaju kao malo vode na dlanu. Nedavno je potpisao i novi ugovor, sa nadom da će, kako rekoše, dugo ostati u crveno-belom taboru. Deluje da se potpuno ustalio u prvoj postavi, bio je starter i protiv Mančester sitija u Beogradu. Ne tako davno Aleks Vigo je kao desni bek Zvezde bio čovek odluke na derbiju, ideja vodilja Nedeljkoviću kako bi i on mogao...

Četiri musketara za budućnost srpskog fudbala na najvećem testu zrelosti u tek započetim karijerama...


tagovi

FK PartizanMihajlo IlićMateja StjepanovićKosta NedeljkovićFK Crvena zvezdaJovan MijatovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara