Štefan Ortega (©Reuters)
Štefan Ortega (©Reuters)

Mančester Siti čuva "najboljeg drugog golmana kojeg je ikad imao"

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 12:23

Štefan Ortega produžio ugovor sa Građanima

Nije se Štefan Ortega nabranio za dve godine u Mančester Sitiju, ali je prošle sezone odigrao ogromnu ulogu u osvajanju titule, njegove druge od dolaska u klub. U jednom od ključnih mečeva šampionske trke sa Arsenalom, kolo pre kraja protiv Totenhema u Londonu, zaustavio je Hjong-Min Sona u situaciji jedan na jedan i tri minuta pre kraja sačuvao Građanima vođstvo (1:0), koje je kasnije Erling Haland duplirao svojim drugim golom za konačnih 2:0.

Nagrada 31-godišnjem Nemcu stigla je u vidu produžetka ugovora do leta 2026, o čemu je Mančester Siti ove subote obavestio svoje navijače.

Izabrane vesti

"Ovo je jedan od krucijalnih produžetaka saradnje za Mančester Siti. Štefan je najbolji drugi golman kog smo ikada imali. Doneo nam je kvalitet, stabilnosti i iskustvo. On je veoma talentovan čuvar mreže, naš trener golmana Ćabijer Mansisitor stalno ga hvali", istakao je Čiki Begiristajn.

Ortega je na Etihad stigao leta 2022. iz Arminije Bilefeld, čija je živa legenda sa preko 200 nastupa za klub u kojem je ponikao i ukoji se vratio nakon tri sezone provedene u Minhenu 1860. U Mančester Sitiju iskusni golman uglavnom brani utakmice kupova, ali je prošle sezone pokazao da Pep Gvardiola može bez problema da se osloni na njega kada je Ederson van tima.

"Prezadovoljan sam zbog ostanka u Mančester Sitiju. Potpisivanje ovog ugovora znači da mogu maksimalno da se koncentrišen na pripreme za sledeću sezonu. Ovaj klub igračima omogućava sve što im je potrebno da bi bili najbolji. Svakog dana se osećam motivisan i željan da napredujem", izjavio je Ortega.


tagovi

Štefan OrtegaMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara