Erling Haland
Erling Haland

Mančester podrhtava: Haland prošao lekarske, Borusija potvrdila da ga je pustila

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 17:56

Testovi obavljeni u Briselu uz prisustvo Sitijevih doktora

Evropsko tlo podrhtava, a epicentar je u plavom delu Mančestera. Ugledni Atletik je jutros objavio da će Erling Haland do kraja nedelje potpisati za Mančester Siti, a na osnovu informacija koje su se u međuvremenu pojavile, jasno je da sve ide u prilog Halandovom nastavku karijere na Etihadu.

Naime, ugledni belgijski sajt DH les sports, obelodanio je da je Norvežanin već prošao lekarske preglede i to u Briselu gde ga je pregledao doktor Mančester Sitija. Potpuno inkognito, Haland se obreo u prestonici Belgije rano jutros kako bi bio podvrgnut testovima u bolnici Erazmus. Ova informacija poklapa se sa najsvežijim navodima nemačkih medija - Sport 1 i Kiker pišu da im je direktno iz redova Borusije potvrđeno da je klub dao jednom od najperspektivnijih špiceva planete slobodu da se reši lična pitanja.

Izabrane vesti

Zašto je baš odlučeno da pregledi budu obavljeni u Briselu? DH les sports tvrdi zbog geografskog položaja između Mančestera i Dortmunda, kao i zbog pokušaja da se privuče što manje pažnje.

Samim tim, Građani će na kraju sezone dobiti napadača svetske klase, bombardera od kojeg će u godinama koje dolaze očekivati brojke ekvivalentne onima koje je beležio legendarni Serhio Aguero. Argentinčeva zaostavština u Sitiju ogleda se u 390 nastupa, 260 golova i 73 asistencije. Haland je za Borusiju postigao 85 i namestio 23 na 88 nastupa, ali Premijer liga nije isto što i Bundes. Zato će Norvežanin morati da dokaže da je spreman da vanserijske brojke prenese i na najkonkurentniju i po mnogima najkvalitetniju ligu Evrope i sveta.

Već duže vreme je poznato da će Borusija od Halanda zaraditi 75.000.000 evra koliko iznosi njegova izlazna klauzula. Plata nekadašnjeg fudbalera Red Bul Salcburga prema najnovijim informacijama neće preći De Brujneovih 375.000 funti nedeljno, kako ne bi došlo do narušavanja platne strukture. Prvenstveno se pisalo da će Norvežanin sedmično prihodovati 500.000 funti, ali preciznu brojku dobičemo nakon što Haland stavi paraf na saradnju sa Sitijem.


tagovi

Erling HalandMančester SitiBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara