Mančester opasno pretio, ali Liverpul je moćan kao Salahova kontra u 93. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.01.20. | 19:27

Redsi slavili u velikom derbiju - 2:0

Mančester junajted je bio konkurentan na Enfildu, u drugom poluvremenu i prilično opasan po gol Liverpula, ali mreža se tresla samo iza leđa Davida de Hee, a bodovi apsolutno otišli na stranu boljeg tima. Redsi su golovima Virdžila van Dajka i Mohameda Salaha srušili ljutog rivala, koji je ozbiljno podigao formu u poslednje vreme, ali večeras nije uspeo da spreči sastav Jirgena Klopa da se odalji na ogromnih 16 bodova udaljenosti od Mančester Sitija - 2:0 (1:0).

Liverpul je imao više od igre, ali i ozbiljne oscilacije u drugom poluvremenu, što Crveni đavoli nisu uspeli da iskoriste, pa im je na kraju svaku nadu raznela furiozna kontra Mohameda Salaha u trećem minutu nadoknade, koja je publiku na Enfildu dovela do ekstaze. Redsima je sada potrebno 30 bodova do šampionske titule, ali samo pod uslovom da Siti ostvari sve pobede do kraja sezone.

Izabrane vesti

Čini se da je Liverpul mogao da reši pitanje pobednika već u prvih 45 minuta. Poveo je nebeskim skokom Van Dajka u 14. minutu, posle perfektong centaršuta Trenta Aleksandera Arnolda, a samo 11 minuta kasnije imao je još jednu priliku da preko Firmina dođe do prednosti. Brazilac je zatresao mrežu De Hee, ali je posle pregleda snimka ustanovljeno da je Van Dajk prethodno u skoku faulirao španskog čuvara mreže.

To nije bio jedini poništeni pogodak Redsa na ovom meču. Poništen je i onaj Žoržinja Vajnalduma u 36. minutu zbog ofsajda. Konačno, serija naleta domaćina okončana je prilikom Sadija Manea, kada je sjano reagovao De Hea i prolsedio loptu u korner.

Mančester je u prvom poluvremenu bio u potpunosti u podređenom položaju, dok je u nastavku popravio utisak, imao nekoliko solidnih pokušaja, a u poslednjih pola sata meča znao je po ozbiljan pritisak da stavi domaću odbranu. Za to su veznom redu bio najzalužniji Fred i Matić, koji su dobro kontrolisali situaciju na sredini terena, dok je Marsijal u dva navrata ozbiljno ugorzio Alisona i umalo kaznio trenutke pada igre domaćeg tima, a jednom je pretio i Fred.

Ipak, daleko od toga da je Liverpul u drugom delu igre bio u podređenom položaju. Naprotiv, ekipa Jirgena Klopa je u nekoliko situacija ozbiljno bila bliz drugom golu. Na početku drugog poluvremena veliku šansu je imao Mohamed Salah, a potom svoje prilike nisu uspeli da iskoriste Mane i Henderson. Da se tada zatresla mreža De Hee sve bi bilo rešeno, ovako Junajted je dobio šansu da se vrati u život i umalo uspeo u tome.

U poslednjim trenucima meča goste je ponela želja za izjednačenjem, pa su potpuno zaboravili na Egipćanina. Alison je bacio loptu daleko u polje protivnika, Salah je uspeo da otrese s leđa Danijea Džejmsa i pošalje loptu ispod istrčalog De Hee.

Salah je u dosadašnjoj karijeri u Livrpulu uspeo da postigne gol protiv 23 od 25 ekipa sa kojima se suočio u Premijer ligi. Do sada su se provukli samo Svonsi (dva nastupa) i Aston Vila.

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota
Votford – Totenhem  0:0

Sauthempton - Vulverhempton 2:3 (2:0)
/Bednarek 15, Long 35 - Neto 53, Himenez 65pen, 76/

Vest Hem - Everton 1:1 (1:1)
/Diop 40 - Kalvert Levin 44/

Mančester siti - Kristal Palas 2:2 (0:1)
/Aguero 82, 87 - Tosun 39, Fernandinjo 90ag/

Arsenal - Šefild junajted 1:1 (1:0)
/Martineli 45 - Flek 83/

Norič - Bornmut 1:0 (1:0)
/Puki 33/

Brajton - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Trosar 38 - Griliš 75/

Njukasl - Čelsi 1.0 (0:0)
/Hejden 90+4/

Nedelja
Barnli - Lester 2:1 (0:1)
/Vud 55, Vestvud 80 - Barns 33/

Liverpul - Mančester junajted 2:0 (1:0)
/Van Dajk 14, Salah 90+3/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara