(Reuters)
(Reuters)

Mančester Junajted ponudio 150.000.000 evra za potpuno novu štopersku liniju

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 14:14

Pregovori na tri fronta

Još nijedno pojačanje ovog leta nije stiglo u Mančester Junajted, ali je to možda zatišje pred buru…

Nova rekonstrukcija posrnulog velikana bi trebalo da krene od temelja, a to znači od poslednje linije. Kako javlja Skaj Sports, Mančester Junajted razmišlja o dovođenju čak trojice skupocenih štopera. I ne samo da razmišlja, već uveliko radi na njima.

Izabrane vesti

Matijs de Liht je najbliži dolaskau na Old Traford. Već danima traju i u dobrom smeru napreduju pregovori oko tog transfera. Juče je igrač dao zeleno svetlo pošto je dogovorio lilčne uslove oko dugoročnog uvgovora i obavestio Bajern o svojim planovima. Sada ostaje da se dogovore klubovi oko visine obeštećenja. Junajted nudi oko 40.000.000 evra, Bajern traži fiksnih 50.000.000 ali je moguće da se dgovor postigne kroz realne bonuse. De Liht je već glavom na Old Trafordu.

Ko će mu tamo praviti društvo u srcu odbrane, za sada ne može da se nasluti. Rafaelu Varanu je istekao ugovor, Viktor Lindelef je na prodaju pošto je ušao u poslednju godinu ugovora, a sa Džonijem Evansom se pregovara oko novog jednogodišnjeg ugovora. Jedini siguran iz prošle sezone je Lisandro Martinez ali česte povrede sa kojima se mučio ga ne preporučuju kao sigurno rešenje.

Zato Junajted već nedeljama pokušava da dovede novu nadu engleskog fudbala Džareda Brantvajta iz Evertona. Mladi štoper je oduševio prošle sezone i skrenuo pažnju na sebe. Junajted je već slao dve ponude i obe su odbijene. Prva od 41.000.000 evra, druga od 53.000.000 evra. Na Old Trafordu razmišljaju da li da uskoro pošalju i treću. Ne odustaje im se tako lako od Brantvajta

Pregovori se vode i na trećem forntu. Junajtedova ponuda vredna 50.000.000 evra je prihvćena u Lilu za supertalentovanog Lenija Joroa (18). Mladi Francuz je eksplodirao u prošloj sezoni i postao jedna od glavnih meta Real Madrida. Problem je što finalna ponuda Kraljevića iznosi 40.000.000 evra i nemaju nameru da je podižu jer će igrač narednog leta biti slobodan. Lil želi da uzme od Junajteda desetak miliona više i pritiska igrača da prihvati selidbu na Old Traford. Njemu se ide u Real ali rizikuje da povede godinu dana bez fudbala ako odbije Junajtecd, a Lil ga ne pusti Madrid.

Nije realno očekivati da Crveni đavoli završe sva tri štoperska transfera, ali dva od tri bi bio uspeh.



tagovi

Leni JoroLetnji prelazni rok 2024Matijs de LihtDžarad Brantvejt

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara