Mančester Junajted hoće zadnjeg veznog koji nije jurio za parama već je čekao veliki klub

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 15:14

Cena je 35.000.000 evra

Pre nešto manje od godinu dana, Bubakari Sumare je mogao da bude čovek koji će uzdrmati svetsku fudbalsku pijacu.

Poslednjeg dana prelaznog roka, Njukasl je za vezistu Lila ponudio 60.000.000 evra (od toga su 15.000.000 evra bili bonusi), Francuzi su oberučke prihvatili ali je igrač odbio. Sve je bilo tu. Pare, izazov igranja u Premijer ligi, perspektiva da jednog dana pređe u jači klub...

Izabrane vesti

Sumare je šokirao čelnike oba kluba sa rečima da on neće ići u klub koji se bori za opstanak ma koje pare da su u pitanju već želi u klub sa visokim ambicijama koji se bori za trofeje. Stiv Brus i ljudi iz Lila su bili u čudu...

Godinu dana kasnije, Sumareu bi san mogao da se ostvari.

Kako javlja dobro poznati insajder Mohamed Buhafsi, za Sumarea je sada zainteresovan Mančester Junajted. Nikakvi konkretni koraci još nisu napravljeni osim što su Junajtedovi skauti oduševljeni francuskim vezistom. Klub sa Old Traforda polako sprema strategiju za napad na Sumarea, a vrlo je verovatno da će čekati do leta.

Sumare tada ulazi u poslednju godinu ugovora i Lil će jednostavno morati da ga proda. Pogotovo što je klub sa severa Francuske u finansijskim problemima. Lil je trenutno odredio cenu od 35.000.000 evra, ali je malo verovatno da će dobiti toliki novac za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora.

Za Sumarea je ove zime bio zainteresovan i Milan. Tačnije, Rosoneri se interesuju još od letos, ali je on za njih skup. Čak i da Lil smanji zahteve sa početnih 35.000.000 evra, Rosonerima bi to opet bilo skupo jer mogu da dovedu Sumarea na pozajmicu sa opcijom otkupa za između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Milan će se zadovoljiti alternativom u vidu Sualiha Meitea iz Torina kojeg mogu da dovedu na pozajmicu s pravom otkupa za 8.000.000 evra.

Ako dođe na Old Traford, francuski zadnji vezni će najverovatnije zameniti mnogo poznatijeg zemljaka Pola Pogbu čiji dani u Junajtedu su odbrojani što je priznao i njegov agent Mino Rajola. Pogba je najbliži selidbi u Pari Sen Žermen narednog leta, iako je i Juventus zainteresovan da ga vrati.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Bubakari Sumare

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara