Zvezdi zatvoren Parter 4, još 18.000 evra kazne zbog pljuvanja Gordića, napada na sudiju Jurasa, vređanja Partizana, Veličkovića, Trinkijerija…

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 12:20

Posledice derbija u 18. kolu regionalnog takmičenja

Pitanje je da li će Crvena zvezda hteti da plati kaznu, jer baš nedavno je objavila da je tužila ABA ligu i objavila da su sve njene odluke od 1. jula 2019. pravno ništave. Ali dok se čeka odluka Trgovačkog suda iz Zagreba, ABA liga nastavlja da rukovodi regionalnom takmičenjem i povodom večitog derbija u 18. kolu izriče žestoke kazne crveno-belima. Zbog propusta u organizaciji utakmice sa Partizanom aktuelni šampion Jadrana kažnjen je sa 18.000 evra, a pride će mu i na narednoj utakmici na domaćem terenu biti zatvoren deo tribina – Parter 4.

U obrazloženju presude disciplinskog sudije Saše Pavličić Bekića takstativno se navodi kako su sve – i kada - Zvezdini navijači vređali večitog rivala. Jasno vam je da ti navijački poklici nisu baš za javnost, ali svi koji prate regionalnu košarku znaju šta su otprilike uzvikivali dok su vređali Andreu Trinkijerija, Novicu Veličkovića, Uroša Trifunovića, pljuvanja Nemanje Gordića zbog čega je – kako se navodi u detaljnom obrazloženju koje možete da pročitate OVDE – utakmica bila i na kratko prekinuta 37 sekundi pre kraja.

Izabrane vesti

Navodi se i da je jedan gledalac verbalno, “a možda i fizički pokušao da napadne sudiju Marka Jurasa”, da su navijači na teren ubacivali upaljače, penkala, kovanice, čak i kokice. Disciplinski sudija kaže da klub organizator nije preduzeo dovoljno preventivnih radnji za izbegavanje smetnje tokom utakmice.

Zvezda u odgovoru upravi ABA lige nije negirala da se pobrojano zaista i desilo – s tim da je, kako se dâ naslutiti iz saopštenja disciplinskog sudije, navela da je sam sudija Juras napao gledaoca što delegat meča nije video. Crveno-beli su naveli i da su se potrudili da organizuju utakmicu na najbolji način, da su pre utakmice organizovali sastanak klubova, bezbednosnih struktura i delegate Krnete.

Međutim, navodi se dalje u saopštenju disciplinskog sudije, Zvezda suštinski nije uložila prigovor na optužbu, a članom 5 Discilinskog pravilnika klubovi su “dužni da osiguraju uzorno ponašanje svojih pojedinaca i navijača… a klub domaćin je odgovoran za sigurnost i red i dvorani”.

Pride, u saopštenju se podseća i na – iako ove sezone na Zvezdinim utakmicama nije bilo ovakvih incidenta – mečeve protiv Budućnosti iz finalne serije prošle takmičarske godine kada su crveno-beli takođe bili kažnjavani zbog propusta organizaciji.

Posebno se ističe da bi Parter 4 morao da bude uzor ostatku publike, jer tu sede VIP posetioci, a baš je neko odatlje pljunuo na Gordića.

Zvezda se upozorava i da bi sledeća kazna – u slučaju ponavljanja incidenta – mogla da bude znatno oštrija. Zvezda ima 24 časa da se žali na ovu odluku.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara